Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde Malkara ve Saray ilçelerinde inşa edilmesi planlanan et kombinalarının atık yönetim planları konusunda toplantı düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde Malkara ve Saray ilçelerinde inşa edilmesi planlanan et kombinalarının atık yönetim planları konusunda toplantı düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka başkanlığında düzenlenen toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri, projeler üzerinde yaptıkları inceleme ve değerlendirmeleri Dodurka'ya sundular.

Yeni kurulacak bir tesisin çevreye etkilerinin diğer konularından önce geldiğini ve tesislerin çevreye etkilerinin mutlaka proje safhasında detaylı incelenmesi gerektiğini belirten Dodurka, Tekirdağlılara sağlıklı et yedirebilmek için çalıştıklarını kaydederek, şunları ifade etti:

"İnsanlara sağlıklı et yedireceğiz diye çevre kirliliği yaratarak, insan sağlığıyla oynayacaksak kombina yapıp bunca masraf yapmaya ne gerek var? Bu nedenle teknik ekiplerimiz elbirliğiyle çevreci hassasiyeti yüksek nitelikte kombina planlarını ortaya koydular."

Tekirdağ'da 'Afet ve Acil Durum Yönetimi' konulu eğitim semineri düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Afet ve Acil Durum Yönetimi Stratejik Planı Protokolü" kapsamında belediye çalışanlarına 'Afet ve Acil Durum Yönetimi' konulu eğitim verildi.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı toplanma salonunda yapılan eğitime, eğitmen olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Ünlü, Prof. Dr. Levent Trabzon, Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu, Doç. Dr. İbrahim Demir, Yard. Doç. Dr. Hikmet İskender ve Öğr. Gör. Dr. Ceyhan Kahya katıldı.

Eğitmenler tarafından, katılımcılara, yapılaşma ve risk analizleri konularında ve olası bir deprem sonucunda zararın minimuma indirilmesi için alınabilecek tedbirler anlatıldı.

Tekirdağ'da stres kontrolü eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan personele "öfke ve stres kontrolü" eğitimi verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yılmaz İçöz Sahnesi salonunda gerçekleştirilen eğitime Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personelinin yanı sıra ilçe belediye personelinden de çok kişi katıldı.

Eğitimde, Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Kaan Gaytancıoğlu, "öfke ve stres kontrolü" konularında katılımcıları bilgilendirdi.

- Tekirdağ Büyükşehir Belediye'sinin altyapı çalışmaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa ilçesinde sahil şeridi, Cumhuriyet Meydanı ve Mimar Sinan Caddesi hattında devam eden alt yapı çalışmalarını inceledi.

Çalışmaları inceleyip yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Albayrak, alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Diğer ilçelerde olduğu gibi Süleymanpaşa'da da altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmalar esnasında halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz ancak bu çalışmalar kentimiz için olmazsa olmaz. Çalışmalarımızı tamamladığımızda altyapı sıkıntımız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

-  Tekirdağ'da çiftçileri bilgilendirme programı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde, tarım sektöründe çalışanları bilgilendirme programı hazırlandığı bildirildi.

Program kapsamında, bitkisel üretim, manda yetiştiriciliği, koyunculuk, arıcılık, odun dışı orman ürünlerinin üretimi, toplu damla sulama sistemleri, köy turizmi ve kooperatifçilik gibi konularda eğitim ve yayım faaliyeti çalışmaları yapılacağı belirtilen açıklamada, programın amacının, belirlenen konularda en önemli ve pahalı girdi haline gelmiş olan bilginin, doğru ve sağlıklı bir şekilde çiftçilere aktarılması olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Albayrak Tamer Dodurka Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title