Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) "Parlamento ve Kariyer İmkanları" semineri düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) "Parlamento ve Kariyer İmkanları" semineri düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi'nden yapılana yazılı açıklamaya göre, NKÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) iş birliğinde düzenlenen seminerde,  sunum yapan uzman Bahadır Yeşilırmak, yasama faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yeşilırmak, yasa önerme yetkisi, kanun tasarısı hazırlık süreci, bu sürece destek veren kurumlar, kanun teklifi, komisyon toplantıları, Meclis Genel Kurul toplantıları konularında dinleyicilere bilgiler aktardı.

Uzman Ahmet Bozkurt ise sunumunda, denetim faaliyetlerine değinerek, TBMM'nin yetkileri, soru, soru önergesi, meclis araştırması, meclis araştırma komisyonları, genel görüşme istemi, gensoru ve meclis soruşturma süreci üzerinde durdu.

Seminere, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Recep Erbay, ile öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

NKÜ Öğretim görevlisi Yönsel'in uluslararası başarısı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ)  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanı öğretim görevlisi Mahpeyker Yönsel'in uluslararası sanat yarışmalarında 3 ödül aldığı bildirildi.

NKÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Yönsel'in, Kosova'da düzenlenen resim yarışmasından "Cephede Mektup Yazan Asker" adlı baskı resmiyle ikincilik ödülü, Macaristan Vonyarcvasheg şehrinde düzenlenen sanat bienalinde "İlk Günah" adlı eseri ile üçüncülük ve Beyaz Rusya'daki 3. Uluslararası Brest Print Trienali'nde Dünya ve Savaş başlıklı sergi ve yarışmada da onur ödülüne layık görüldüğü belirtildi.

Yönsel'in ödül aldığı üç yarışmaya, 50 ülkeden 317 sanatçının 1123 eser ile katıldığı kaydedildi.

NKÜ'de  Uygulama ve Araştırma toplantısı yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) bulunan uygulama ve araştırma merkezlerinin faaliyetlerinin değerlendirildiği koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, bu güne kadar yapılan çalışmalar değerlendirilirken, uygulama ve araştırma merkezlerinin ihtiyaçları, hedeflediği plan ve projeler hakkında merkez müdürleri tarafından bilgi verilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'in başkanlık ettiği toplantıya, uygulama ve araştırma merkezlerinin müdürleri katıldı.

NKÜ'de "Kamu Sektöründe Kariyer İmkanları" semineri

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ)  Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İhtiyaç Akademi işbirliğinde "Kamu Sektöründe Kariyer İmkanları" konulu seminer düzenlendi.

Seminerde, Eğitmen Fatih Solmaz, katılımcılara, kamu sektöründeki kariyer imkanları, statüleri ve maaş durumları hakkında ayrıntılı bilgi verirken, Eğitmen Kağan Fidan, kamu sınavlarına hazırlık süreci, bu süreçte kadro türleri, puanları, sınav sorularının hangi alanlardan çıktığı, bu alanların ağırlığı konularında açıklamalarda bulundu.

Seminere, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcıları Cevdet Arıtaşı ve Yrd. Doç. Dr. Gürcan Uzal ile akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Ahmet Bozkurt Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title