Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tekirdağ Birlik Yem Fabrikası üretime başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tekirdağ Birlik Yem Fabrikası üretime başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, fabrikanın açılışında yaptığı açıklamada, hiçbir başarının sıkıntı yaşamadan ve deneyim olmadan kazanılmadığını belirterek, büyükşehir belediyesi güvencesiyle üretime geçen bu işletmede deneyim sahibi olduktan sonra çok daha etkili bir biçimde hizmetin üreticiye ve vatandaşa verileceğini söyledi.

Hem bölge hem de üreticinin kendine güven duyacağını belirten Albayrak, "Görüyorum ki Büyükşehir Belediyesi kontrolü altında faaliyete başlattığımız fabrikamız emin ellerde. Fabrika Müdürümüze ilgi ve katkıları için teşekkür ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi olarak bu bölgeye çok güzel hizmetler yapacağız" dedi.

Albayrak, fabrikanın ilk resmi üretime geçmesi adına açılış butonunu Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile birlikte çalıştırdı ve ardından fabrikada üretim yapılan bölümleri ve ilk elde edilen ürünleri inceledi.

Mera iyileştirme çalışmaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte hayvancılığın yaygın olduğu bölgelerde meraların daha verimli hale getirilmesi için yaklaşık 800 bin kilogram gübre kullanıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, yaptığı açıklamada, Tekirdağ'daki meraların organik madde yetersizliği bakımından son derece fakir durumda olduğunu belirterek, hayvan yetiştiricilerinin verimsiz mera alanlarından yeterince faydalanamadıklarını söyledi.

Yetiştiricilerin en önemli giderlerden biri olan hayvanların kaba yem ihtiyaçlarını daha pahalı kaynaklardan karşılamak zorunda kaldıklarını ifade eden Dodurka, "Uygun nitelikte gübre kullanılarak meralar daha verimli hale gelmektedir. Tekirdağ İl genelinde, bu yıl sekiz ilçemizin 19 mahallesinde 796 bin 250 kilogram gübre kullanılarak toplam 31 bin 850 dönüm mera arazisinde iyileştirme sağlandı" dedi.

2016 yılında da mera iyileştirme çalışmalarının sürdürüleceğini bildiren Dodurka, "Hayvancılığın son derece zor koşullarda yapıldığı ülkemizde hayvancılığın can damarlarından olan meralarda sağlanan bu iyileştirmenin Tekirdağ hayvancılığına olan katkılarını değerli halkımızın takdirlerine sunuyoruz" diye konuştu.

Süleymanpaşa'da 3 boyutlu resimler ilgi gördü

Süleymanpaşa Belediyesi'nce, sosyal ve kültürel çalışmaları kapsamında Hükümet Caddesi üzerinde bulunan ara sokağa yaptırılan üç boyutlu resim vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı açıklamada, sokak ressamı Eylem Çalışkan'ın üç boyutlu resim çizerek vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirebilecekleri bir alan yarattığını ifade etti.

Bu çalışmanın, daha önce  Lüleburgaz'da ve Malkara'da yapıldığını belirten Eşkinat, "Git gide Trakya da yaygınlaşan bir sanat. Türkiye'nin bir çok yerinde olan bir sanat dalı. Sadece Süleymanpaşa Belediyesi olarak biz değil, Trakya'da bulunan bütün çağdaş belediyeler bu sanat dalından yararlanıyor. Tekirdağlılar sanatsever insanlar, sanata ilgi arttıkça kendiliğinden bu tür değişimi talep edeceklerdir ve gerekeni yapacaklardır. Kişiler şehri değiştiremezler, orada yaşayan insanlar şehri değiştirebilirler" dedi.

Eşkinat, üç boyutlu resim çalışmasının ikincisinin Üç Kemaller Parkı'nda gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Tamer Dodurka Süleymanpaşa Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title