Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kentte kırsal köy turizmini canlandırma çalışmaları kapsamında belirlenen mahallelere stant ve şemsiye dağıttı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kentte kırsal köy turizmini canlandırma çalışmaları kapsamında belirlenen mahallelere stant ve şemsiye dağıttı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, tarihin ve coğrafyanın doğal kazanımları olan kültürel değerleri, kırsal yaşam biçimini daha bilinir, tanınır kılmak ve bunlardan her bir kısmını ticari değer haline getirip kırsal kalkınma aracı olarak kullanmak için yürütülen "Kırsal Turizmi Geliştirme" projesinin hayata geçtiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Proje kapsamında, Malkara, Saray ve Şarköy ilçelerine bağlı kırsal mahallelerden el ve ev yapımı ürünlerini satmak isteyen gönüllülere ilk etapta 60 adet stant ve şemsiye verildi. Projenin eğitim ve köy pazarları kurulması gibi diğer alt bileşenlerine ilişkin çalışmalar devam ediyor."

Süleymanpaşa'da yol yapım ve onarım çalışmaları

Süleymanpaşa Belediyesi'nin ilçede yol yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Eşkinat, yaptığı açıklamada, Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerinin Hürriyet, Çınarlı, Gündoğdu, Aydoğdu, Ortacami, Ertuğrul, Yavuz, Zafer, 100. Yıl, Değirmenaltı, Altınova Mahalleleri ve Süleymanpaşaya bağlı Çevre Mahalleler Semetli, Naip, Işıklar Oruçbeyli, Aşağıkılıçlı, Ormanlı, Ahmetçe, Banarlı, Çanakçı, Selçuk, Otmanlı ve Osmanlı da gerçekleştirilen yol yapım ve onarım ve kilit taş döşeme çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Tekirdağ tarihinin en büyük altyapı projesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Eşkinat, "Planladığımız iş programı çerçevesinde, Süleymanpaşa ve bağlı çevre mahallerde buna en uzak olanı da dahil altyapı çalışmalarımız adım adım ilerliyor, halkımızın taleplerini de göz önünde bulundurarak Süleymanpaşa Belediyesi olarak biz çalışmalarımızda devasa rakamlara ulaştık" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title