Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, ilçede yol yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, ilçede yol yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yol yapım ve onarım çalışmalarına Yenice Mahallesi'nden başladıklarını söyledi.

Yol açma ekiplerinin, planlanan mahalle bazlı 2015 yılı iş programı çerçevesinde Yenice Mahallesi sınırları içerisinde yer alan imar yollarının düzenlenmesine başladığını ifade eden Sarıkurt, "Büyükşehirler yasası ile birlikte belde konumundan çıkarak mahalleye dönüştürülen Yenice'de yol açma çalışmalarımıza başladık. 4-24 Mayıs tarihleri arasında bölgede çalışacak ekiplerimiz önümüzdeki günlerde söz konusu hizmeti diğer yeni mahallelerimizde vermeye devam edecektir" dedi.

Sarıkurt, ekiplerin ilgili çalışmalar kapsamında kış mevsiminde bozulan yol satıhlarını greyder ile tesviye edip, yol malzemesi sererek düzenleyeceklerini kaydetti.

Kapaklı'da "Temiz Çevrem" kampanyası

Kapaklı Belediyesi tarafından "Temiz Çevrem" kampanyası kapsamındaki Kazak Gölü'nün etrafı temizlendi.

Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı etkinlikte Kazak Gölü etrafındaki mesire alanında çevre temizliği yapıldı.

Mandalı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik ile Kazak Gölü mesire alanında çevre temizliği yaptıklarını belirterek, "Duyarlı davranarak katılan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Kapaklı Belediyesi olarak, mesire alanımızı her zaman temizliyoruz, temizlemeye devam edeceğiz. Bu bizim asli vazifemiz. Ama vatandaşlarımızın da temizlik konusunda duyarlı davranmasını istiyoruz" dedi.

TAÇDER'den, ÇİSAD'da ziyaret

Trakya Yıldırım Aktif Çalışanlar Derneği (TAÇDER) yönetim kurulu üyeleri, Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği'ni (ÇİSAD) ziyaret etti.

TAÇDER Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çakar, ÇİSAD binasında gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, dernek üyelerinin çoğunun asgari ücretle çalıştığını belirterek vasıfsız üyelerinin kurslara yönlendirerek kendilerine uygun meslek sahibi olmaları için çalışmaların yapıldığını anlattı.

Doğru mesleğin tercih edilmesiyle huzurlu bir çalışma hayatı ve sürdürülebilir istihdamın sağlanması ile üyelerinin yeteneklerine uygun mesleklerde istihdam edilmesiyle de maksimum çalışma veriminin artacağını düşündüklerini belirten Çakar, "Dernek olarak kuruluş amaçlarımızdan biri de çoğunlukla işçi olarak çalışan üyelerimizin bilgi ve becerilerini teknik düzeyde artırmak" dedi.

Yapılan ziyaretten memnun olduklarını ifade eden ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Öğücü de, yaptıkları çalışmalarla ilgili TAÇDER yöneticilerine bilgi verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Tekirdağ Kapaklı Yenice Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title