Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Süleymanpaşa Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikteki konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konserde Prof. Aminbay Sapayev'in şefliğinde sahne alan orkestra, 11 eser seslendirdi.

Konser sonrası Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Kültür Komisyonu Başkanı Edibe Akçakaya, orkestra üyelerine plaket takdim etti.

"Miras Atölyesi" projesinin ikinci etabı Şarköy'de yapılacak

Tekirdağ'ın, kültürü, yaşam tarzını geleceğe aktaracak kültür varlıklarının korunması, rehabilite edilmesi ve turizme kazandırılması amacıyla oluşturulan "Miras Atölyesi" projesinin 2. etabı, Şarköy'de gerçekleştirilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, Miras Atölyesi projesinin ilk etabını Süleymanpaşa'da başlattıklarını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi Şarköy'ün mahallelerinde de hayata geçirmek istediklerini kaydeden Albayrak, "Bu konuda isteğimiz tam, inancımız tam. Başta Uçmakdere ve Güzelköy olmak üzere çok değerli mekanlarımız var. Turizm cenneti olabilecek potansiyele sahip köylerimiz var. Tarihi miraslarımızı korumak ve gelecek nesillere aktarma konusunda sorumluluğumuz var. Ortaya çıkacak projenin altında herkesin katkısı olsun istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi her türlü desteğe hazırdır" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, özellikle Uçmakdere Mahallesi'nde tescilli 52 yapının restore edilmesinin hedeflendiğini kaydeden Albayrak, bazı evlerin kamulaştırılacağını, koruma amaçlı imar planı yapılmasının söz konusu olduğunu aktardı.

Albayrak, restore edilecek evlerden ikisinin satış ve irtibat ofisi olarak kullanılmasının planlandığını bildirdi.

Muratlı'da altyapı çalışmaları

Muratlı'da altyapı çalışmaları kapsamında, kanalizasyon inşaatının temeli atıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada, büyük hizmetlere başladıklarını ifade etti.

Büyükşehir demenin büyük hizmet etmek olduğunu kaydeden Albayrak, "Bu yıl sık sık temel atma ve açılışlarda birlikte olacağımızı söylemiştim. Bugün Muratlı'dayız. Kanalizasyon inşaatının tamamlanması ile birlikte Muratlı'da altyapı sorunu kalmayacak. Tüm ilçelerimizde bu çalışmaları gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ise TESKİ olarak bir çok yerde çalışma yaptıklarını belirterek, Tekirdağ'ın altyapısında önemli hamleleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Törene, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel ve Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Üniversitesi Kadir Albayrak Tekirdağ Muratlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title