Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediye Meclisi'nin, mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Çorlu Belediye Meclisi'nin, mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında, belediye meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü.

Disiplin amirleri yönetmeliğinin, oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, birimler arası bütçe kalemi açılması ve birimler arası aktarma yapılması, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamında personel alımı ve araç kiralanması ile diğer gündem maddeleri ele alınarak karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca, restorasyon proje çalışmaları devam eden ve tarihi, 'Çorlu Evi' konseptinde müze olarak hizmet verecek olan doğanca evinin yanında yer alan 110 metrekare alanın söz konusu müzenin bahçesi olarak kullanılmak üzere kamulaştırılması yapılan oylama sonucu kabul edildi.

Baysan, yaptığı açıklamada, belediye meclisinin ülke yerel yönetimlerinde kadın katılımı açısından oransal anlamda en üst sıralarda yer aldığını belirterek, tüm belediye meclis üyesi ve çalışanı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını kaydetti.

-TMO Tekirdağ Şube Müdürü Fidancı, Baysan'ı ziyaret etti

Toprak Mahsulleri Ofisi, (TMO) Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, "Ekmek İsraf Etme" kampanyasının tanıtımına verdiği destekten dolayı Baysan'a teşekkür eden Fidancı, aynı kampanyanın bu yıl da yapılacağını söyledi.

Kampanya sayesinde günlük 7,8 milyon TL ve yıllık olarak da 2,8 milyar TL tasarruf sağlandığını ifade eden Fidancı, ekmek tasarrufunun ülke ekonomisine büyük fayda sağladığını belirtti.

Bilinçli ve ekonomik ekmek tüketimi konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesinin önemine dikkat çeken Fidancı, "Bu kapsamda hazırladığımız afiş, bilboard ve pankartların cadde ve meydanlara asılması konusunda belediye başkanımızdan yardım istiyoruz. Onun da bu kampanya kapsamında bizlere destek olacağına inancımız tam" dedi.

Ekmek tasarrufu konusunda günlük hayatında da dikkat ettiğini ifade eden Baysan, kampanyaya her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

- Hayrabolu'da "Pancar Üretim Teknikleri" konulu toplantı düzenlendi.

Hayrabolu'da "Pancar Üretim Teknikleri" konulu toplantı düzenlendi.

Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, İlçedeki ticaret borsası binasında  düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede şeker pancarının tarımın önemli bir parçası olduğunu, 500 bin çiftçi ailesinin geçimini sağladığını kaydetti.

Pancar ve pancar tarımının faydalarının bitirilmeyecek ölçüde çok olduğunu, dünyada olduğu gibi Türkiye şartlarında da katma değeri en yüksek ürün olduğunu anlatan Cömert, şeker sanayinin ağır bir sanayi olduğunu ifade etti.

Alpulu şeker fabrikasının, tüm malzemelerini kendilerine ait makine fabrikasında imal  ettiklerini belirten Cömert,  şu bilgileri aktardı:

"Kendi  işçilerimizin  ve mühendislerimizin ürettiği  ve yaptığı makinaları  kullanan bir kuruluşuz. Kendi fabrikalarımızı kendimiz kurmaktayız. Çiftçilerimize pancar ekim hazırlıklarında teknik elemanlarımız gözetiminde dekara ne miktar suni gübre ve pancar tohumu fabrikamızca verilerek ekim yapılmakta. Ekim sonrası üç avans ekim, çapa ve söküm olarak verilmekte. Avanslar pancar bedellerinden verilmektedir."

Toplantıya Hayrabolu Ticaret  Borsası Başkanı Süreyya Çiftçioğlu, Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı ve pancar üreticileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Ünal Hayrabolu Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title