Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Süleymanpaşa'da kadınlara kanser taraması.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından "Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi" başlatıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje, ilçe sınırlarındaki 73 mahallede, 40- 69 yaş arasındaki kadınları kapsayacak.

Sağlık İşleri Müdürü Dr. Yücel Ayaz, Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlusu Dr. Hakan Küçük'ün birlikte yürüttüğü çalışmada, Banarlı Mahallesi'ndeki kadınlara kanser konusunda bilgi verildi.

Banarlı Mahallesi'nde başlatılan projede, KETEM getirilen kadınlara meme kanseri için mamografi, rahim ağzı kanseri için smear testi ve bağırsak kanseri için gaitada gizli kan testi yapıldı.

Süleymanpaşa ilçesine yeni çöp kovaları alındı

Süleymanpaşa Belediyesi, ana arterlere ve caddelere konulmak üzere 300 galvaniz asma çöp kovası aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kentin daha temiz görünümü ve vatandaşların sağlıklı bir ortamda yaşam sürdürebilmeleri amacıyla çöp kovalarının alındığı bildirildi.

Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, daha yaşanabilir ve temiz bir çevrenin herkesin hakkı olduğunu belirterek, "Süleymanpaşa halkına çevremizin daha temiz bir şekilde görünmesi için ilave olarak 300 yeni asma çöp kovası aldık. Ekiplerimiz en kısa zamanda çöp kovalarını ana cadde ve sokaklara monte edecekler" ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintisi

Süleymanpaşa ilçesi ve Şarköy Mahallesi'nde elektrik kesintisi uygulanacak.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, bakım ve onarım çalışması nedeniyle 30 Eylül'de 9 saat süre ile Süleymanpaşa'da Barbaros Topağaç mevkii, Prestij Evleri Sitesi, Hasan Erol Caddesi, Prestij, Uluç Ali, Oruç Reis, Burçak sokaklar ile Özdoyuran Villası ve civarı elektrik alamayacak.

Şarköy'de de aynı gün 08.00 ile 18.00 saatleri arasında 10 saat süre ile Mürefte Mahallesi, Ahmet Fethi Ekmekçioğlu, Sevilen Şarapçılık AŞ ve civarına elektrik verilemeyecek. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Banarlı Şarköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title