Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Eczacılar Günü dolayısıyla toplantı düzenlendi.

Süleymanpaşa'da Eczacılık Günü dolayısıyla toplantı düzenlendi.

Tekirdağ Eczacılar Odası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantı, Soma'daki faciada yaşamını yitiren madencilerin anılması ile başladı.

Tekirdağ Eczacılar Odası Başkanı Ufuk Ersöz başkanlığındaki toplantıda, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ve Çorlu belediyelerindeki sağlık sorunlarına ilişkin bilgi alış verişinde bulunuldu.

Tekirdağ Tabipler Odası Başkanı Yücel Ayaz, belediyelerin sağlık sektörün de yeterli oranda sağlık çalışanı istihdam etmediğini savundu.

İş güvenliğinin yeterince ciddiye alınmadığını belirten Ayaz, " Soma'da yaşanan facianın en önemli unsurlarından biri de iş güvenliği tedbirlerinin uygulanmamasından kaynaklanıyor" dedi.

Belediyelerde, iş güvenliği konusunda duyarlılık beklediklerini dile getiren Ayaz, düzenleme yapılmadığı takdirde, sonuçları ve bedellerinin ağır olduğunu söyledi.

Ayaz, kurumların denetlenme endişe ile değil, evrensel ahlak ilkeleri doğrultusunda görevlerini yapmaları gerektiğini belirtti.

Toplantıya, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eczacı Ekrem Eşkinat, Çorlu Belediye Başkanı Diş Hekimi Ünal Baysan ve eczacılar katıldı.

NKÜ Bahar Şenlikleri iptal edildi

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) yapılan açıklamada, Bahar Şenlikleri'nin, Soma'daki maden faciası nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

NKÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatılarak, "Bütün milletimizi ve Üniversite camiamızı çok derin üzüntü ve kedere sevk etmiştir. Şehitlerimize Allah' tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa,ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı ve sabır diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, NKÜ'de 26 ve 30 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan Bahar Şenlikleri'nin iptal edildiği belirtildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Çorlu Soma Yerel Haberler

title