Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'da hayvan ahırında çıkan yangında iki süt buzağısı telef oldu

Malkara'ya bağlı Kozyörük beldesinde hayvan ahırında çıkan yangında, iki süt buzağısı telef oldu.

Çamlık Mahallesinde İsmail Ser'e ait hayvan ahırının damında başlayan yangına Kozyörük belediyesi ve ilçe belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında, ahırda bulunan iki süt bzağısı telef olurken,  süt sağma makinesi de yanrak kullanılmaz hale geldi. Yaklaşık olarak 12 bin liralık zarara yol açan yangında, 8 büyükbaş hayvanın merada olması zararın ve hayvan telefinin daha fazla olmasını önledi.

-Karaidemir Barajının kanalları onarılıyor.

Trakya'nın en büyük 3'üncü barajı olma özeliğini taşıyan ve 120 bin dönüm alanda sulu tarım yapılmasını sağlayan Karaidemir Barajının aşırı yağışlardan zarar gören kanalları onarılmaya başlandı.

Karaidemir Baraj Sahası Köyleri Sulama Kooperatifi Başkanı Muammer Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamasında Haziran ayı içerisinde bölgenin aşırı ve şiddetli yağış almasından sonra bir çok yerde kanalların yıkıldığını belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Aşırı yağış toprağın kaymasına ve sonuçta da kanalların yıkılmasına ve ana kanaların bozulmasına neden oldu. Kooperatif yönetimimiz gerekli tespitleri yaptı ve tamirat bakım çalışmalarına başladı. En kısa zamanda bitirilerek çiftçimizin ikinci mahsulüne su verilecektir."

Gül,  kanal tamir ve bakım maliyetlerinin tamiratlar sona erdikten sonra ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

-TREDAŞ'tan Sayaç Okuma Bedelleri Açıklaması

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), sayaç okuma bedelinin, tüm dağıtım sistemi kullanıcılarına abone, fatura ya da okuma başına uygulanan bedel olduğunu bildirdi.

TREDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 18 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan kurul kararınca, dağıtım sistem kullanım tarifesi kapsamındaki uygulamaların mevzuatlar doğrultusunda yapıldığı ifade edildi.

Bazı basın organlarında çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"02 Temmuz 2013 tarihli yerel bir gazetede TREDAŞ ile ilgili 'Tredaş'ta Kuruş Vurgunu' şeklinde asılsız bir haber yayınlanmıştır. Bu nedenle açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur. Mevzuatlar gereği 'Sayaç okuma bedeli', tüm dağıtım sistemi kullanıcılarına abone, fatura ya da okuma başına uygulanan bedeldir. Sayacına ulaştığımız her aboneden okuma bedeli alınmaktadır. Eşit endeks ve az tüketim bulunan abonelerimize yönetim kurulu kararımız gereği fatura tahakkuk yapılmadığından, aboneye o ayki okuma bedeli bildirilememektedir.

Açıklamada ayrıca, tüketimi 25 kilovat saatin altında olan tüm abonelerin ilk fatura tahakkukunda, sistemde bekleyen okuma bedelleri faturaya yapışmakta ancak; sistemde bekleyen sözkonusu okuma bedelleri sistem hatasından dolayı endeksörde (fatura bildirimi hazırlayan endeks okuma el terminali) gösterilemediği belirtilerek, yazdırmaya çalışılan iletinin  bilgi hakları yönetimi ile korunduğu kaydedildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Bölgesi Muammer Gül Kozyörük Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title