Haberler

Tekirdağ'daki Sağanak ve Fırtına

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, dün etkili olan sağanak, dolu ve fırtına nedeniyle yaklaşık 30 mahalledeki ekili tarım alanlarının zarar gördüğünü bildirdi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, dün etkili olan sağanak, dolu ve fırtına nedeniyle yaklaşık 30 mahalledeki ekili tarım alanlarının zarar gördüğünü bildirdi.

Sarıkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam Tekirdağ'da etkili olan sağanak, dolu ve fırtınanın ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ile tarım alanlarının zarar gördüğü mahallelerde incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Sağanak, dolu ve fırtınanın başta Karacakılavız, Banarlı, Karahalil mahalleleri olmak üzere yaklaşık 30 mahalledeki ekili tarım alanlarında zarara neden olduğunu ifade eden Sarıkoca, özellikle buğday ekili tarlalarda yüzde 90'a varan zarar meydana geldiğini söyledi.

Müdürlüğe bağlı ekipler ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ekiplerinin zarar gören bölgelerde inceleme yaptığını aktaran Sarıkoca, "Buğday, arpa, kanola ve ayçiçeği ekili alanlarda zarar olmuş. Zararlarla ilgili tespit yapılacak. Şu anda zarar gören alan miktarını tam olarak bilemeyiz. 4-5 gün sonra bu alanların büyüklüğü tespit edilir ama çoğunlukla sigortalı tarım alanları" diye konuştu.

Karacakılavuz Mahalle Muhtarı Mehmet Canki de mahallelerinde zararın çok büyük olduğunu belirterek, "Dün yağış ve fırtına başladı, yağmurun ardından ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Bizim bu meramızda tamamen ekili alanları, buğdayları yok etti. Şu anda yerler yaş olduğu için alanın ne kadar olduğunu bilemeyiz. Belki de 10-15 bin dönüm arazide, bunun tespiti yapılıp görülecek" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Karacakılavuz Mahallesi'ne gelerek, Canki ve çiftçilerle bir süre görüştü ve konuyla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Zekeriya Sarıkoca Enver Salihoğlu Tekirdağ Banarlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title