Haberler

Tekirdağ'da Yeni Adli Yıl Açılışı

Güncelleme:

Tekirdağ'da yeni adli yıl açılısı Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk'ün katılımıyla gerçekleşti.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, bir toplumda, adaletin sağlıklı bir şekilde tesis edilmesinin, o toplum sadece güçlü kılmayacağını aynı zamanda fertlerin, yarınlara daha umutla bakmasını sağlayacağını söyledi.

Büyüktümtürk, Tekirdağ'da adli yıl açılışı nedeniyle Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Türkiye'de yargı reformu bağlamında önemli adımlar atıldığını belirtti.

Ülkede son yıllarda yargı reformu bağlamında bir yandan yargının araç gereç ve fiziki mekan ihtiyacının olabildiğince süratli bir biçimde giderilmeye çalışıldığını, diğer yandan yargıyı hızlandırmak suretiyle, yargı bağımsızlığı ve yargının hızlı çalışması noktasında önemli adımların atıldığını vurgulayan Büyüktümtürk, şöyle konuştu:

"Adaletin, derin, hızlı ve etkin olarak sağlanması, yargının ortak gayesidir. Bir toplumda her zaman söylediğimiz gibi adaletin sağlıklı bir şekilde tesisi edilmesi, o toplum sadece güçlü kılmayacak aynı zamanda toplumda fertlerin, yan yana yaşayan kişilerin, yarınlara daha umutla bakması sağlanacaktır."

Büyüktümtürk, Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla kente adalet sarayı yapılmasının önemli bir ihtiyaç haline geldiğini, bakanlığın gerekli süreci başlattığını vurguladı.

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tekirdağ Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Barosu Başkanı Nevzat Teker ve avukatlar katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title