Haberler

Tekirdağ'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yılda doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, ülkenin her karış toprağına emek verdiklerini, yatırım yaptıklarını belirterek, "Kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine bakmadığımız gibi hayat tarzına da karışmadık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yılda doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, ülkenin her karış toprağına emek verdiklerini, yatırım yaptıklarını belirterek, "Kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine bakmadığımız gibi hayat tarzına da karışmadık. Sadece Türkiye'yi büyütmenin, geliştirmenin, kalkındırmanın, zenginleştirmenin gayreti içinde olduk" dedi.

Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Tekirdağlılara sevgileri ve ahde vefaları için şükranlarını sunduğunu belirterek, toplu açılış töreni yapılan toplam yatırım bedeli 226 trilyon olan 42 eser ve hizmetin Tekirdağ'a ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Eğitimde Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni, Kumbağ Denizcilik Meslek Lisesi'ni, Muratlı Anadolu Lisesi'nin 200 öğrenci kapasiteli pansiyonunu, Marmaracık Orta Okulu, Reşadiye Orta Okulu'nu, Kazandereli Memiş Pehlivan Orta Okulu'nu, Çerkezköy İmam Hatip Orta Okulu'nun resmen hizmete açıldığını ifade eden Erdoğan, anaokulundan liseye her kademede 18 ayrı eğitim kurumunun açılışının yapıldığını kaydetti.

Namık Kemal Üniversitesi'nin Fen Edebiyat Fakültesi binası, Mühendislik Fakültesi ek binası, öğrenci yaşam merkezi, araştırma ve uygulama hastanesinin resmi açılışının da gerçekleştiğini vurgulayan Erdoğan, Çorlu ve Malkara'da sosyal güvenlik kurumu binaları, merkezde tapu ve kadastro müdürlüğü binası, Muratlı ve Hayrabolu'da kaymakamlık binaları, vali konağı, 3 evsel atık arıtma tesisi işlerinin tamamlandığını, Mürefte, Kebir ve Şarköy camilerinin restore edildiğini, çocuk ve halk kütüphanelerinin binalarının onarıldığını dile getirdi.

Tekirdağ-Muratlı Demiryolu'nun ikinci hattı ile elektrifikasyon işlerinin 35 trilyon liralık yatırımla tamamlandığını, bunların da resmi açılışlarının yapıldığını belirten Erdoğan, 42 ayrı eserden oluşan bu eserler ve hizmetlerin hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, bu yatırımların şehre kazandırılmasında emeği geçenleri de tebrik etti.

Tekirdağ'a yapılan yatırımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 vilayete ve 78 milyon insana aynı nazarla baktıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zira biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Geçtiğimiz 12 yılda bu anlayışla doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, ülkemizin her karış toprağına emek verdik, yatırım yaptık. Kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine bakmadığımız gibi hayat tarzına da karışmadık. Sadece Türkiye'yi büyütmenin, geliştirmenin, kalkındırmanın, zenginleştirmenin gayreti içinde olduk. Bunun en yakın şahidi, Tekirdağ'dır. Şöyle 12 yıl öncesine gittiğimiz zaman İstanbul'dan Tekirdağ, Gelibolu, bu hattaki hatta Edirne, bu güzergahtaki yollarımızın halini biliyorsunuz. 12 yılda yaptığımız toplam yatırım ne biliyor musunuz? Eski rakamla söylüyorum. Yaklaşık 9,5 katrilyon. Bunları Tekirdağ'a Başbakanlığım döneminde yaptık."

Namık Kemal Üniversitesi'ni Tekirdağ'a kendilerinin kazandırdığını, üniversitenin 26 binin üzerinde öğrencisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, 79 senede Tekirdağ'a yapılan bölünmüş yolun 87 kilometre olduğunu, buna 12 yılda 230 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini söyledi.

"Marmaray Asya'yı Avrupa'ya bağlıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ-Muratlı Demiryolu'nun şehri Marmaray üzerinden tüm Türkiye'ye bağladığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Artık raylı sistemle Anadolu'ya gitmek mümkün. Marmaray Asya'yı Avrupa'ya bağlıyor. Birileri laf yapar, biz iş yaparız. Çünkü biz, evladı Fatihanız. Çünkü biz, kadırgaları karadan yürüten Fatih'in torunları olarak dedik ki, 'Dedemiz Fatih kadırgaları karadan yürüttü, öyleyse biz de metroyu denizin altından yürüteceğiz.' Bunu başardık. Şu ana kadar milyonlarca insanımız o metrodan istifade etti. Şimdi inşallah önümüzdeki yıl Avrasya Tüneli'ni bitiriyoruz. O da denizin altından. O da bitmedi şimdi üçüncü proje geliyor. Bu arada biz bir başka adım daha attık. Boğaz'ın üzerinde iki köprü var. 'Yetmez' dedik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşallah bu yıl sonuna büyük ihtimale yetişiyor. 4 gidiş, 4 geliş, ortasından da yüksek hızlı tren geçecek. Hizmet bu. Lafla peynir gemisi yürümüyor. İstanbul'dan başlayıp Tekirdağ'dan geçerek Kırklareli ve Edirne'ye uzanacak hızlı tren hattının altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Aynı şekilde Tekirdağ'ı Çanakkale'ye, oradan da Balıkesir'e bağlayacak otoyolla ilgili hazırlıklar devam ediyor. Bugüne kadar Tekirdağ böyle hizmet gördü mü? İnşallah şimdi bir de köprüyle Çanakkale geçişini yapacağız. Onlar da etüt safhasında. Onun da çalışmaları yürüyor."

Trakya Gelişim Projesi'nin sulamadan ağaçlandırmaya kadar pek çok alanı kapsayan 10 katrilyon liralık bir yatırım olduğunu belirten Erdoğan, Ergene'yi tertemiz hale getirecek bu projenin adım adım uygulanmaya başladığını söyledi.

Sağlıkta, üniversitenin hastanesi ile bu ay içerisinde adımı atılacak şehir hastanesi projeleri hayata geçtiği anda Tekirdağ merkezin 850 yatağa daha kavuşacağını ifade eden Erdoğan, 450 yataklı bir şehir hastanesiyle Tekirdağ'ın çok farklı bir konuma yükseleceğini kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ Muratlı Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

pınar:

sen çok yaşa BÜYÜKSÜN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title