Haberler

Tekirdağ'da Silaj Hasadı Başladı

Tekirdağ’da hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için ekilen silajlık mısır hasadı başladı.

Tekirdağ'da hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için ekilen silajlık mısır hasadı başladı.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Karadeniz Mahallesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar mısır silajında ilk hasadı yaptı. Çiftçiler hayvanlarının kış aylarında kaba yem ihtiyacını karşılamak için ektikleri mısırları römorklara takılan silaj makineleri ile biçmeye başladı. Silaj makineleri ile biçilen mısırlar daha sonra yere dökülüp üstünün örtülmesiyle kış aylarında hayvanlara yedirmek için saklanıyor. Hayvan sahipleri, yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle daha ucuz maliyette olan ve hayvanların süt verimini artıran mısır silajı yapmayı tercih ediyor.

20 yıldır hayvancılıkla uğraşan Ali Karaduman, yem fiyatlarının yüksek olmasından dolayı ucuz maliyetli olduğu için mısır silajı yaptırdıklarını söyleyerek, "Hayvanlarımızın yiyeceği için ektiğimiz mısırlarımızı silaj yaptırıyoruz. Yemlerin çok pahalı olmasından dolayı maliyeti ucuz olmasından dolayı silaj yaptırarak hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Silaj yaparak hem hayvanların yem ihtiyacını karşılıyoruz hem de hayvanın süt verimi artıyor. Silajı yere döküp üstünü kapatarak iyice ezip hava almayacak şekilde örterek saklıyoruz. Güzel bir şekilde örtüldüğü takdirde 1 yıl boyunca saklanabilir. İlk silajı yaptıktan sonra bir ay sakladıktan sonra hayvanlara yedirmeye başlıyoruz. Çok uzun süre açık kalmayacak şekilde alarak yedirmeye başlıyoruz. Uzun süre açık kalmaması durumunda hiçbir bozulma olmuyor. Mısırın hayvanın süt verimine ve besisine faydası vardır" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleymanpaşa Karadeniz Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title