Haberler

Tekirdağ'da Sabah Sporu: Zumba

Tekirdağlılar sabah saatlerinde düzenlenen Zumba dansı ile hem stres atıyor hem de zayıflamaya çalışıyor.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi, kadınlar için yeni bir projeye daha imza attı. Kadınlar için Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Zumba, sabah saatlerinde Tekirdağ sahil dolgu alanında başladı.

Sabah saat 08.00'de Tekirdağ sahil dolgu alanında toplanan vatandaşlar, dans ederek zayıflama yöntemi olarak bilinen Zumba'ya büyük ilgi gösterdi. Uzman hocalar eşliğinde dans eden Süleymanpaşalı kadınlar hem kilo vermek için çalıştı hem de stres attı. Sahil dolgu alanında sabahın erken saatlerinde başlayan etkinliğin, her Cumartesi günü yapılması planlanıyor.

Etkinlikten sonra konuşan Zumba Fitness hocası Nilüfer Alvaç, "Zumba, fitness hareketlerinin dansa çevrilmiş halidir. Bu dans sırasında vücudumuzun bütün kasları çalışıyor. Her cumartesi sabah 08.00 ve 09.00 arası sahil dolgu alanına herkesi bekliyoruz" dedi.

Sabahın erken saatlerinde sahil dolgu alanına gelen Sibel Yürekli, "Çok eğlendim. Buradan Süleymanpaşa Belediyesine bu etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyorum. Her hafta sonu burada olmayı planlıyorum. Zayıflamak için güzel bir aktivite. Biz de az yersek zayıflarız. Neden olmasın? Deşarj olduk, stres attık. Eve gidince şimdi mutlu gideceğiz çocuklarımıza ve eşimize hiçbir şekilde kızmayacağız bugün" dedi.

Dans ettiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Zeynep Özbay, "Çok mutlu olduk, eğlendik. Açık ortamda böyle güzel havada spor yapmak bir sürü bayanla beraber olmak eğlenmek hakikatken çok güzel. Çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Etkinliğin insanlar için yararlı bir etkinlik olduğunu belirten İlhan Aşkın, "Etkinlikten çok keyif aldım aynı zamanda stres atmak için de iyi oldu. Benim zayıflamakla ilgili bir problemim olmadığı için bir şey diyemiyorum. Etkinlikte insanlar bir araya getiriliyor. Hem de bir kaynaşma ortamı oluyor. Hem spor yapmış oluyorlar. Sağlık açısında yararlı bir etkinlikti. Bu uygulamanın başlatılması güzel. Hatta daha önceden de başlatılabilirdi. Etkinliğe hafta sonları Tekirdağ'da olduğum sürece katılabilirim" ifadelerini kaydetti.

Zumba Fitnes dansının kardio açısından faydalı olduğunu söyleyen Hulusi Altayoğlu, "Zumba dansı kalp egzersizleri bakımından çok yararlı. Etkinlik güzel halka açık herkes birlikte bir sinerji oluşturuyor. Zumba'nın zayıflamada faydalı olduğunu düşünüyorum. O yüzden de buradayım" şeklinde konuştu.

Ücretsiz düzenlenen Zumba dans etkinliği ile Süleymanpaşalı kadınlar için sağlıklı bir yaşamın kapılarını açmak hedefleniyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleymanpaşa Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title