Haberler

Tekirdağ'da Organ ve Doku Bağışı Haftası Kapsamında Konferans

3-9 Kasım Organ Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ’da konferans düzenlendi.

3-9 Kasım Organ Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ'da konferans düzenlendi.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferansa Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Haci Bayram Zengin, Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Güntekin, İl Müftüsü Mahut Gürlen, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta konuşan Vali Enver Salihoğlu, insanların yeteri kadar bilgi sahibi olmamasından dolayı organ bağışı konusunda zorluklar yaşandığını ifade ederek, "Organ bağışı yapılarak bazı vatandaşların hayata tutunması, daha uzun yaşaması sağlanıyor. Organ bağışı farklı insanlara hayat oluyor. Türkiye'de organ bağışında zorluklar çekiyoruz. Organ bağışında yeterli olunamıyor. Bu etkinlikler sayesinde vatandaşlar bu konularda bilinçlendiriliyor. İnsanlar iyi bilgilendirilirse organ bağışı konusunda daha duyarlı olur. İnsanlar kendi başlarına gelene kadar bu konuda duyarlılık göstermiyor. Vatandaşlara organ bağışı konusu ne kadar iyi anlatılırsa bu da diğer hastalara organ bağışı olarak geri döner" dedi.

Vali Enver Salihoğlu'nun konuşmasının ardından Uzm. Dr. Songül Kocabaş Güler, organ bağışı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Enver Salihoğlu Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title