Haberler

Tekirdağ'da Mahalle İftarları Başladı

Güncelleme:

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin Ramazan Buluşması adı altında yaptığı mahalle iftarları başladı.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi tarafından "Ramazan Buluşması" adı altında yapılan mahalle iftarları başladı.

İlk olarak Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Altınova Mahallesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine yaklaşık 500 vatandaş katılarak iftarlarını açtı. Altınova Mahallesi muhtarlığında yapılan iftara Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve çok sayıda Süleymanpaşa'lı katıldı. İftar öncesi vatandaşlarla sohbet eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, katılımdan memnun olduğunu ifade ederek, "İftarlarımızı bir gelenek olarak yapıyoruz bunu geçen senede aynı şekilde yaptık. 11 ayın sultanı ramazanda her akşam bir mahallede sokak iftarları hazırlıyor Süleymanpaşa Belediyesi. Burada amacımız mahallenin bir masa etrafında birliğini dirliğini sergilemesi ve iftarlarını beraber açmasıdır. Buna vesile olduğumuz içinde son derecede mutluyuz. Bu sene biraz daha profesyonel bir sistem kurduk. Hiç beklemeden termobakslarımızla vatandaşlarımız sıcak biçimde yemeklerini servis alıyorlar" dedi.

Ramazan ayı boyunca Seleymanpaşa Belediyesi olarak çeşitli etkinlikler yapılacağından da bahseden Eşkinat, "Köyden mahalleye dönüşen noktalarımız da belediye olarak tiyatro getiriyoruz. Ramazan eğlencelerini yaşatıyoruz. Sahilde anfi tiyatroda Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri gerek müzik gerek tiyatro etkinlikleri yapıyoruz. Vatandaşımızın hoş bir ramazan geçirmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ayriyeten simgesel ramazan davulcusu da manilerini söyleyerek Süleymanpaşa'nın çeşitli yerlerinde dolaşıyor" diye konuştu.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mahalle İftarları ramazan ayı boyunca çeşitli mahallelerde yapılması planlanıyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Altınova Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title