Haberler

Tekirdağ'da Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, çobanları av tüfeğiyle ateş açılarak uzaklaştırıldıktan sonra çalınan 600'ün üzerinde küçükbaş hayvanın yaklaşık 500'ü ormanlık alanda bulundu.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, çobanları av tüfeğiyle ateş açılarak uzaklaştırıldıktan sonra çalınan 600'ün üzerinde küçükbaş hayvanın yaklaşık 500'ü ormanlık alanda bulundu.

İddiaya göre, Sarıpolat Mahallesi'nde, 600'ün üzerinde küçükbaşın bulunduğu ağıla gelen iki kişi, av tüfeğiyle ateş açıp çoban Musa C'yi uzaklaştırdıktan sonra hayvanları iki traktöre yükleyerek kaçtı.

Jandarma ekipleri ve sürü sahibinin takibi sonucu yaklaşık 500 keçi ormanlık alanda bulundu.

Sürü sahibi Muradiye Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalle dışında olan ağıllarından 600'ün üzerinde keçinin çalındığını belirterek, şunları söyledi:

"Keçilerimiz çalındıktan sonra jandarmaya haber verdik. Biz de otomobilimizle kaçabilecekleri, bir kamyona yükleyebileceklerini düşündüğümüz yerlere bakarak aramaya başladık. Ekiplerle aramaları sıklaştırınca keçilerimizin büyük bölümünü ormanlık alanda bulduk. Keçilerimizi çalanlar ve çobanımıza av tüfeğiyle ateş edenler tespit edildi. Şu anda 500 civarında keçimiz elimizde. Tam rakamı sabah saatlerinde sayım yapılınca ortaya çıkaracağız."

Olayın faillerinin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title