Haberler

Tekirdağ'da Kar Yağışı Başladı

Tekirdağ’da 4 gündür devam eden dondurucu soğukların ardından mevsimin ilk kar yağışı başladı.

Tekirdağ'da 4 gündür devam eden dondurucu soğukların ardından mevsimin ilk kar yağışı başladı. Kar yağışına çiftçi ve vatandaşlar sevinirken, sığırcıklar olumsuz etkilendi.

Hava sıcaklığının 2 dereceye düştüğü kentte kar yağışı, Tekirdağlılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Kar yağışı sebebiyle yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan sığırcıklar, yol kenarları, refüj ortaları ve Tekirdağ Ticaret Borsası önünde karınlarını doyuruyor. Tekirdağ çevre yolu ve Muratlı karayolu kenarında önceden dökülmüş yiyecekleri yemek için toplanan yüzlerce sığırcıkların, araçların geçişi sırasında uçuşları ilginç görüntüler oluşturuyor.

KAR YAĞIŞI ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

Kar yağışından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Tekirdağlılar, kente uzun zamandır kar yağmadığını ve karın bolluk bereket olduğunu dile getirdi. Tekirdağlı çiftçi Salih Bek, kar yağışının çiftçiler için önemli olduğunu belirterek, "Bugün yılın ilk karı yağdı. Bizim için, çiftçiler için iyi. Yağış olması çok güzel. Uzun zamandır yağış yoktu. Bugün kar yağması çiftçilerin yüzünü güldürüyor" dedi.

Yağışların verimlerini arttıracağını söyleyen Bek, ilerleyen günlerde yağışın devam etmesi durumunda çiftçilerin yüzünün de gülmeye devam edeceğini söyledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title