Haberler

Tekirdağ'da "Emeğimizi Sanatla Buluşturuyoruz" Kermesi

Tekirdağ Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından "Emeğimizi Sanatla Buluşturuyoruz" kermesi açıldı.

Tekirdağ Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından "Emeğimizi Sanatla Buluşturuyoruz" kermesi açıldı.

Tekirdağ Devlet Hastanesinde düzenlenen kermeste Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların hazırladığı ahşap boyama, 3 boyutlu resim gibi el işi ürünler yer aldı.

Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında desteklenen ve Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen "Guguk Kuşu Yuvasının Üzerinden Biri Uçtu" adlı projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Bu kapsamda düzenlenen bilgisayar ve müzik kurslarına yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Gümüştaş, "Projeyle özellikle şizofreni dediğimiz hastalarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Buraya hem müzik aletleri, hem bilgisayar kursu kazandırmış olduk. Yakın zamanda ebru kursunu da hayata geçirip projeyi tamamlayacağız." dedi.

Gümüştaş, hastane bünyesinde açılan kurslarla Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların topluma kazandırılması açısından büyük ilerleme sağladıklarını vurguladı.

Açılışa Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kurum amirleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title