Haberler

Tekirdağ'da Eğitimciler İş Bıraktı

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesine bağlı eğitimciler ile Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi eğitimciler, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesine bağlı eğitimciler ile Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi eğitimciler, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Tekirdağ merkezde Hükümet caddesi boyunca yürüyüş ile başlayan eylem, Tuğlalı Parkta yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Muzaffer Doğan, eylemin haklı gerekçelerle yapıldığını belirterek, "Bugün, milli eğitimdeki haksızlığa, hukuksuzluğa adam kayırmalara karşı isyanın doruğa çıktığı gündür. Bugün tüm Türkiye genelinde sendikacılığın evrensel standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların da desteğiyle iş bırakıyoruz. Okullarımızda bugün ziller çalmıyor, eğitim çalışanları işbaşı yapmıyor. Bugün yandaş yönetici atamalarına hayır demek için, nöbet ücretleri için, ekonomik ve sosyal hakları için, ilk defa alamadığımız enflasyon farkı için, üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için, taşeronlaşmaya dur demek için, akademik zam sözünün yerine getirilmesi için, özel okulları teşvik edip, devlet okullarına üvey evlat muamelesi yapıldığı için, tasfiye edilen okul yöneticileri için eylem yapıyoruz" dedi.

Eğitimde sorunları çözmekten uzak bir siyaset anlayışı bulunduğunu iddia eden Doğan, "Eğitimine önem vermeyen, eğitimcisini siyasi ihtirasları uğruna bir kalemde harcayan, nitelikli eğitimi sağlamak yerine kendisi gibi düşünmeyenlere ayak kaydırma operasyonu yapanlar, bugün MEB'i batağa saplamıştır. Bizim amacımız üzüm yemektir. Hiçbir tavrımızı siyasi mülahazalarla ortaya koymuyoruz. Tek derdimiz eğitim çalışanlarının daha huzurlu ve eğitim hizmetinin verimli olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından yaklaşık 50 kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title