Haberler

Tekirdağ'da "Diyaneti'ne Sahip Çık" Eylemi

Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryikan, "Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler, Diyanet'in görüşü olarak topluma takdim edilemez. Diyanet, bu ümmet coğrafyası için tek umuttur" dedi.

Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryikan, "Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler, Diyanet'in görüşü olarak topluma takdim edilemez. Diyanet, bu ümmet coğrafyası için tek umuttur" dedi.

Yaryikan, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik son dönemlerde artan saldırılara karşı Türkiye genelinde düzenledikleri "Diyanet'e sahip çık" eylemi çerçevesinde Süleymanpaşa'daki Memur-Sen şubesinde basın toplantısı düzenledi.

Diyanet-Sen olarak, ümmet coğrafyasına hizmet eden Diyanet'e yapılan acımasız saldırılara karşı olduklarını tek dil ve söylemle dünya ya duyurmak için bir araya geldiklerini belirten Yaryikan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsız kılmak için çaba harcamanın hiç bir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Yaryikan, Diyanet'e karşı saldırı dilini kullananları iyi niyetten yoksun ve ön yargılı insanlar olarak nitelendirdiklerini ifade ederek, "Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler, Diyanet'in görüşü olarak topluma takdim edilemez. Diyanet, bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan ve inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider" dedi.

Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedilmek için bir ve bütün olmaları gerektiğini ifade eden Yaryikan, dillerinden kin dökülenlerin Diyanet'in kucaklayıcı, yapıcı ve aydınlık yüzünü görmelerinin mümkün olamayacağını belirtti.

Türkiye'nin, her alanda büyüyerek daha da gelişmiş bir ülke olmasını hedeflediklerini aktaran Yaryikan, "Diyanet alanında çalışanlar olarak hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. " dedi.

Toplantıya, sendika üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Sen Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title