Haberler

Tekirdağ'da Çocuklara Bally, Tiner, Vernik ve Çakmak Satışı Yasaklandı

Güncelleme:

Tekirdağ'da bağımlılık yapan sentetik ve kimyasal nitelikli bally, tiner, derby, vernik ile çakmak ve çakmak gazının çocuklara satışı yasaklandı.

Tekirdağ'da çocuklarda bağımlılık yapan sentetik ve kimyasal nitelikli bally, tiner, derby, vernik ile çakmak ve çakmak gazının çocuklara satışı yasaklandı.

Tekirdağ Valiliği tarafından yürütülen karar doğrultusunda çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla sentetik ve kimyasal nitelik taşıyan bally, tiner, derby, vernik gibi yapıştırıcı veya boya çözücü olarak kullanılan uçucu ve uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak ve çakmak gazı satışı 18 yaş altı çocuklara yasaklandı.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, kararın amacının Tekirdağ ili sınırları içerisinde, çocuklarda bağımlılık yapan, zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen, sentetik veya kimyasal nitelik taşıyan bally, tiner, derby, vernik gibi yapıştırıcı ve boya çözücü olarak kullanılan uçucu ve uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak, maddelerin çocuklara erişimini ve ürünlerin amacı dışında satışını önlemek olduğu belirtildi.

Öte yandan, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi gereğince alınan karara uymayanlar hakkında, fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi ve diğer hükümleri gereğince yasal işlem yapılacağı kaydedildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title