Haberler

Tekirdağ'da Çed Toplantısına Tepki

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Ergene 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılmak istenen termik santral projesinin ÇED bilgilendirme toplantısı, vatandaşların tepkisi üzerine gerçekleştirilemedi.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Ergene 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılmak istenen termik santral projesinin ÇED bilgilendirme toplantısı, vatandaşların tepkisi üzerine gerçekleştirilemedi.

Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir'den gelen çevrecilerin de destek verdiği "Termik Santrale Hayır" eylemine CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer, buradaki konuşmasında, bölgede termik santral yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Beş yıl önce Tekirdağ Belediyesi ve İl Genel Meclisi'nin karar alarak, Tekirdağ'daki yasaklı sanayiyi belirlediğini ancak daha sonra depolama alanları ile çevre bakanlığının bu tip tesislerin önünü açmaya çalıştığını öne süren Yüceer, şunları kaydetti:

"İl genel meclislerinin, belediyelerin, yerel yönetimlerin ve halkın istemediği şeyleri, tüm faturayı ödeyen, hasta olan bölge insanına danışmadan, çevre bakanlığı bu insanları hiçe sayarak bu tesislere izin vermeye çalışıyor. Kimse üretime, santrallere karşı değil. Çevreye ve insan sağlığına zarar vererek değil, insanlara faydalı olacak şekilde üretimden yanayız. Biz termik santral konusunda bilinçli, inançlı ve kararlıyız, sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de, Ergene Nehri'nin temizlenmesi için trilyonların harcandığını, bu paraların halkın ve sanayicinin cebinden çıktığını ileri sürdü.

Yasalar gereği organize sanayi bölgelerinde kömürlü termik santral kurulamayacağını dile getiren Yüksel, "Onlar kendi açılarından süreci ilerletiyorlar, kanuni haklarını kullanıyorlar. Biz de kendi yönümüzden hukuki süreci devam ettiriyoruz. 11 ilçemizin belediye başkanları ile başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile bu konuda mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Eylem sonucunda toplantının yapılamadığı tutanakla kayıt altına alındı.

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Rasim Yüksel Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title