Haberler

Tekirdağ'da 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Toplantısı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca ilan edilen ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ ile ilgili toplantı düzenlendi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca ilan edilen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' ile ilgili toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, İŞKUR Daire Başkanı Mehmet Aslan, Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fatma Derya Alan, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ile kaymakamlar, OSB yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, son günlerde yapılan yasal düzenlemelerle, sosyal güvenlik alanında, istihdam alanında bir takım düzenlemeler olduğunu hatırlattı. Ceylan, "Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği seferberlik bu düzenlemeler ile artık hayata geçirilmiş oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın bürokratları teşvikler ve son düzenlemeler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacaklar. BU konunun ne kadar önemli olduğunun hem ekonominin canlanması açısından, hem sanayicimizin, işverenimizin, bu imkanlardan nasıl yararlanabileceğini, istihdam alanındaki bu önemli gelişme ve değişimlerin, neler getirdiğini bizzat burada müşahede edeceğiz" dedi.

"Ciddi bir istihdamı arttırıcı ve istihdamla birlikte ekonomiyi canlandırıcı bir düzenleme"

Vali Mehmet Ceylan, söz konusu teşviklerden Tekirdağ'ın en iyi şekilde faydalanması gerektiğini söyleyerek, "Biz kamu olarak, müdürlerimizle, kaymakamlarımızla ve tabi ki oda ve STK temsilcilerimizle bunu vatandaşımıza, işverenimize, üreticilerimize anlatmamız gerekiyor. Biliyorsunuz, son yasal düzenlemeler ile gerek işbaşı istihdam, gerekse artı istihdam amaçlı iki düzenleme var. Burada işbaşı eğitimi ile ilgili, işverenler yapmış oldukları çalışmalarda devletimiz ciddi şekilde bir teşvik ve imkan sağlıyor. Ayrıca artı istihdamda ise, bütün vergi, sigorta ve diğer giderleri bizzat devlet tarafından karşılanıyor. Sadece işveren ücreti yani çalışanın maaşını ödemekle yükümlü. Ciddi bir istihdamı arttırıcı ve istihdamla birlikte ekonomiyi canlandırıcı, üretimi arttırıcı bir değişiklik ve düzenleme. O açıdan biz, il olarak bunu önemsiyoruz ve bunu Tekirdağ'da herkese duyurarak bundan yararlanmanın en üst noktada olması için çalışmalarımız sürdüreceğiz" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay ise, konuşmasında, il il gezerek 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programını anlattıklarını belirterek, "Odalarımızla, birliklerimizle, valilerimiz ve kaymakamlarımızla, 2017 teşvik programına onlarında sahip çıkması noktasında güzel bir adım atıldı. Biz bu teşvikleri, bakanlık olarak tek başına yapmamız da çok mümkün değil. Bunu odalarımızın desteği ile, kurumlarımız, kaymakamlarımız, bütün sivil toplum kuruluşları olarak bunu duyurmamız gerekiyor aslında. İnşallah bu zor sürecide hep beraber geçirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantı, İŞKUR Daire Başkanı Mehmet Aslan'ın 'işbaşı eğitim programı' ve büyükanne projesini' katılımcılara anlattığı sunumla devam etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aslan Tekirdağ Tarkan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title