Haberler

Tekirdağ'da "Bağcılığı Geliştirme Projesi"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği ile ilgili yürütülen "Bağcılığı Geliştirme Projesi" kapsamında Şarköy ilçesinde tarımsal kalkınma kooperatifine üye çiftçilere telli terbiye sistemi malzemeleri dağıtıldı.

Şarköy Yazlık Düğün Salonu'nda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sahip olduğu farklı toprak ve ekolojik yapısı nedeniyle kentte çok ayrı bir tarımsal ürün desenine sahip Şarköy'ün tarımsal gayri safi üretim değeri içinde yüzde 30'un üzerinde bir paya sahip olan bağcılığın daha da geliştirilmesi için önemli gayretler gösterildiğini belirtti.

Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği ile işbirliği halinde bağcılığın daha modern yöntemlerle yapılmasına vesile olacağını kaydeden Albayrak, şunları ifade etti:

"Dolayısıyla daha az masrafla daha fazla ve daha kaliteli mahsul alınmasını sağlayacak olan bir üretim modelinin yaygınlaştırılmasına yönelik hazırlanan projemiz 2017 yılında da kapsamı genişletilerek devam edecek. Maliyetinin yüzde 70'i Büyükşehir Belediye Başkanlığınca karşılanan bu proje, Şarköy ilçesinin Çınarlı, Gaziköy, Mursallı, Yayaköy ve Yörgüç olmak üzere beş kırsal mahallemizde uygulanacak. Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine üye 54 çiftçimizin yaklaşık 158 dekar bağında uygulanacak proje ile çiftçimiz baş ve ara direkler, ankraj seti, çelik tel, tel kilidi, T profil ve kelepçe takımlarını içeren malzemelerden faydalanmış olacak."

Projenin ikinci yılında talebi olan başka mahallelerde kapsama alınabileceğini aktaran Albayrak, yedi yaş ve daha genç bağlarda uygulanacak bu proje ile bir çiftçinin en fazla üç dekar bağında yüksek telli terbiye sistemi tesis edileceğini bildirdi.

Projenin yararlı olduğu diğer çiftçilerin de görülüp, anlaşıldıktan sonra uygulamanın hızla yayılacağı dolayısıyla da şehirdeki üzüm üretiminde ve çiftçi gelirlerinde önemli artışlar olacağının tahmin edildiğini ifade eden Albayrak, gerek yapılan gece eğitimleri gerekse verilen budama eğitimlerinde bir sonraki yıl için taleplerin şimdiden yeter seviyeye geldiği sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kadir Albayrak Tekirdağ Şarköy Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title