Haberler

Tekirdağ'da Artık Su Kesintisi Yaşanmayacak

Güncelleme:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde birçok mahallede yaşanan su kesintilerine karşı yeni bir uygulama getirerek önlem alınacağını açıkladı.

Su kesintilerinin yaşanmasının altyapı eksikliklerinden kaynaklandığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kesintilerin kısa süreli olduğunu ve kesintilere çözüm olarak binalarda su depolarının kullanımını ön gören yeni bir projelerinin olduğunu belirtti.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Albayrak su kesintilerinin giderilmesi ve vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalar yaptıklarını, TESKİ'nin yürüttüğü projeler kapsamında günü birlik yaşanan kesintilere binalarda su deposu bulunmasını planladıklarını belirtti.

Başkan Albayrak, "Kesintilere karşı bazı binalarda bulunan su depolarını il genelinde yaygınlaştıracağız. Yeni binalarda su deposu bulundurma zorunluluğu getirerek günübirlik yaşanan sıkıntılarımızı ortadan kaldıracağız. Çalışmalarımız sadece su konusunda değil kanalizasyon için de devam ediyor. Kanalizasyon konusunda altyapı eksikliklerimiz olan Kumbağ, Saray ve bazı ilçelere bağlı mahallelerde çalışmalar yapacağız. Daha önce köy statüsünde olan mahallelerimizin kanalizasyonlarını birleştirerek arıtma tesislerini birleştireceğiz. Böylelikle hem çevre kirliliğini hem de maliyetleri azaltacağız" dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbbulut'un Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin icraat yapamadığı yönündeki ifadelerini de değerlendiren Başkan Albayrak, bu söylemlerin Tekirdağ'ı TBMM'de temsil eden bir milletvekiline yakışmadığını belirtti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Albayrak Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title