Haberler

Tekirdağ'da Ailelere 370 Bin TL Doğum Yardımı Ödemesi

15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan ’Doğum Yardımı’ programı kapsamında Tekirdağ genelinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine bin 130 başvuru yapıldı.

15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan 'Doğum Yardımı' programı kapsamında Tekirdağ genelinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine bin 130 başvuru yapıldı. Başvuru yapan ailelere toplamda 370 bin TL tutarında doğum yardım ödemesi yapılacak.

15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumları kapsayan programda ailenin birinci çocuğuna 300, ikinci çocuğuna 400, üçüncü çocuğa ise 600 TL ödeme yapılacak. Tekirdağ genelinde doğum yardımı almak için bin 130 aile başvuru yaparken, ilk etapta Haziran ayı içinde başvuru yapan 941 aileye toplamda 370 bin TL tutarında doğum yardımı yapılacak. Doğum yardımlarının PTT aracılığı ile annelerin adına Temmuz ayı içerisinde yatırılacağı belirtildi.

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, öncelikle Mayıs ve Haziran ayında başvuru yapan 941 aileye doğum yardımı ödemelerine bu ay içerisinde başlayacaklarını belirterek, "Ailelere doğum desteği yardımları PTT Bank aracılığı ile annelerin adlarına yatacaktır. Tekirdağ'da doğum yardımına çok yoğun bir ilgi var. Toplamda 971 aileye 370 bin TL tutarında doğum yardımı yapılacaktır. Bundan sonra yapılan başvuruların ödemeleri de Ağustos ayı itibari ile yine PTT Bank aracılığı ile yapılacaktır" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title