Haberler

Tekirdağ Belediyesi'ne Yapılan Operasyonun Detayları Netleşti

Tekirdağ'da belediye sınırları içinde 'Çöp toplama ve nakli, kent temizliği ihalesi'ne fesat karıştırıldığı iddiasıyla Tekirdağ Belediyesi ve temizlik şirketinde yapılan aramaların detayları netleşmeye başladı.

Tekirdağ'da belediye sınırları içinde 'Çöp toplama ve nakli, kent temizliği ihalesi'ne fesat karıştırıldığı iddiasıyla Tekirdağ Belediyesi ve temizlik şirketinde yapılan aramaların detayları netleşmeye başladı.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Belediye Başkanlığı, 2011 yılında kentin çöp toplama ve nakil işleri için ihale açtı. İhale için 17 firma dosya alırken, bunlardan sadece 2'si ihale katılarak teklif verdi. Kapalı zarf usulü yapılan ihalede diğer firma 16 milyon 800 lira teklif verirken, yaklaşık 8 milyon lira daha fazla teklif veren şirket 24 milyon 990 bin liraya 2 yıllığına ihaleyi kazandı. Şirketin ihaleyi kazanmasının ardından firma görevlilerini ve çalışanları Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından takibe alındı. Polis firma ortakları ve çalışanları yaklaşık 1.5 yıl boyunca teknik takibe alarak adım adım izledi.

Takibi sürdüren polis ekipleri, temizlik ihalesini alan firmanın yönetici ve çalışanlarının evlerine ve şirketin bürolarına operasyon düzenledi. 8 ayrı adreste yapılan aramalarda şüpheli görülen ihale evraklarına, ajanda ve bazı notların yazdığı evraklara el konuldu. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından titizle incelenen evrakların ardından polis operasyon için düğmeye bastı. Önceki gün polis ekipleri şirket ortakları ve yöneticilerinden S.T., S.G. ve çalışanların da aralarında bulunduğu 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Aynı saatlerde şirket çalışanlarının ifadeleri doğrultusunda polis Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nın Hükümet Caddesi'nde hizmet binasına girerek, Belediye Başkan Yardımcısı E.Y., Z.S., H.Ç., T.V., belediye çalışanları G.V., E.Ç.'yi gözaltına aldı.

Tekirdağ Belediyesi Başkanlığı'nda gözaltına alınan görevliler, temizlik ihalesine fesat karıştırmak suçlamasının yanı sıra şirket yöneticilerinden irtikap yoluyla rüşvet almakla suçlanıyor.

Polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edilen temizlik şirketinin 2 ortağı ve 18 çalışanı Cumhuriyet Savcıları Ercan Başaran ve İbrahim Keskin tarafından sorgulanıyor. Temizlik şirketine sekreter olarak çalıştığı öğrenilen 2 kadın şüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 18 kişinin sorgusu sürüyor.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Belediyeye yapılan operasyonu yakından takip ediyoruz. Vali ve emniyet müdüründen bilgi alacağım. Konuyu enine boyuna araştırıyorum. Konuyu etraflıca inceledikten sonra parti olarak bir açıklama yapacağız" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title