Haberler

Tekirdağ Asyaport Limanı'nda 3 Semavi Dinin Ibadethaneleri Açıldı

Asyaport Limanı'nda 3 semavi dinin ibadethaneleri açıldıTEKİRDAĞ'da bulunan Asyaport Limanı içine 3 semavi dinin ibadethaneleri açıldı.

Asyaport Limanı'nda 3 semavi dinin ibadethaneleri açıldı

TEKİRDAĞ'da bulunan Asyaport Limanı içine 3 semavi dinin ibadethaneleri açıldı. Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, liman içine cami, şapel ve havra inşa ederek, bir hoşgörü iklimini hayata geçirdiklerini söyledi.

Tekirdağ'ın Barbaros Mahallesi'nde bulunan Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın de en büyük 10 limanı arasında bulunan Asyaport Limanı'nda 3 semavi dinin ibadethaneleri orjinallerine uygun olarak inşa edilip, hizmete sokuldu. Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, liman alanı içine 3 semavi dinin ibadet hanesi cami, şapel ve havra inşa ederek, bir hoşgörü iklimini hayata geçirdiklerini söyledi. Soyuer, "Asyaport Limanımız aynı zaman da Avrupa ve Türkiye'de ilk defa bütün termal çekicilerini doğalgazla çalıştıran liman ve bütün bağlantılı binalarda güneş panelleri ile elektrik enerjisi üreten liman. Limanın tüm aydınlatmalarının da led armatür kullanarak, hem tasarruf hem de çevreye duyarlı davranan bir işletmedir" dedi.

Asyaport İş Geliştirme Sağlık, Çevre ve Kalite Müdürü, Gülcan Güler Doğanuz, dünyada liman içinde hizmete sokulanı cami, şapel ve havra olmadığını belirterek, bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Doğanuz, "Bu ibadethaneleri yapma maksadımız, üç ayrı dine ait, cami, şapel ve havra ile üç semavi dini bir araya getirmek ve hoş görüler çerçevesinde dünyaya örnek bir davranış sergilemektir. Biz uluslararası bir liman olarak, uluslar arası bir projeyi gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca gemilerle yurt dışından gelen yabancı misafirlerimiz bu ibadethanelerde kendi inançlarına göre ibadetlerini de yapıyorlar" dedi.

Cami, şapel ve havranın önlerine ise İspanya'dan getirilen 500 yıllık bir zeytin ağacı da getirilerek oluşturulan 'dinler bahçesi'ne barışın simgesi olarak dikildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title