Haberler

Tekin, Beymen Mağazasında

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: "Berkin Elvan'ın ölümüne bütün dünya ayağa kalkarken, duyarlı bir işadamı, son derece vicdanlı bir açıklama yaparak, 'Ölünün arkasından müzik çalınmaz', talimatı verdiği için, hedef haline geldi" "Biz Sayın Cem Boyner'in, Sezen Aksu'nun birçok sanatçının yalnız olmadığını,

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, sembolik olarak alışveriş yaptığı Boyner Holding'e ait Beymen mağazasındaki açıklamasında, " Berkin Elvan'ın ölümüne bütün dünya ayağa kalkarken, duyarlı bir iş adamı son derece vicdanlı bir açıklama yaparak, 'Ölünün arkasından müzik çalınmaz', talimatı verdiği için, hedef haline geldi. Biz Sayın Cem Boyner'in, Sezen Aksu'nun birçok sanatçının yalnız olmadığını, iş dünyasında hiç kimsenin yalnız olmadığını ifade etmek için buradayız" dedi.

Bağdat Caddesi Erenköy'de bulunan mağazada alışveriş yaptıktan sonra, basın açıklamasında bulunan Tekin, son günlerde yaşanan gündemdeki olayları değerlendirdi.

Beymen mağazasından alışveriş yapmasının bir öneminin olduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Başbakan dün bir iş adamını tehdit edip, hedef göstererek boykot çağrısında bulunduğu için, biz de burada tepki göstererek bir basın açıklaması yapmak istedik. Berkin Elvan'ın ölümüne bütün dünya ayağa kalkarken, duyarlı bir iş adamı, son derece vicdanlı bir açıklama yaparak, 'ölünün arkasından müzik çalınmaz', talimatı verdiği için hedef haline geldi. Biz Sayın Cem Boyner'in, Sezen Aksu'nun birçok sanatçının yalnız olmadığını, iş dünyasında hiç kimsenin yalnız olmadığını ifade etmek için buradayız. Hangi siyasal düşüncede olursa olsun, bunu Ülker grubuna yapsa, Ülker grubu için de aynı eylemi yaparız."

Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"CHP olarak inşallah bizim iktidarımızda, Türkiye'deki bütün iş dünyası ve farklı siyasal düşüncede olan insanlar, gazeteciler, gazete patronları tehdit edilmeyecek. Tam tersine kendilerini özgürce ifade edebileceği imkanları ve olanakları tanıyacağız. Bunu kabul etmek mümkün olabilir mi? Son derece insani bir açıklamadan dolayı, bir ülkenin başbakanının bu açıklamasını şiddetle kınıyorum."

Tekin, bir gazetecinin Okmeydanı'nda meydana gelen olayla ilgili sorusu üzerine şu açıklamada bulundu:

"Elbette sayın genel başkanımız, Berkin'in ölümünden sonra bir açıklama yapmıştı. 'Her an Türkiye'nin her yerinde provokasyonlar yaratılabilir. Doğrusu hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Umut ediyoruz ki, bundan sonra acı şeyler yaşanmaz. Sadece iktidar yetkilileri çocuklarını himaye edecek diye, 76 milyon yurttaşımızın çocuklarını mağdur etmekten vazgeçsinler. Çok tehlikeli bir oyunun içindeler. Altını çizerek söylüyorum, gelin pişmanlık yasasından mı faydalanacaksınız, ne yapılacaksa yapılsın ama Türkiye'yi bir kaosa sürüklemeyin ve Türkiye'nin istikrarını bozmayın. Burada yapılması gereken ne varsa, başta Cumhurbaşkanı, Sayın Cemil Çiçek, herkes aracı olacak, bu kaos ortamından Türkiye'yi çıkarmamız lazım."

İnternetteki ses kayıtları

Bir gazetecinin, "İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dün internette yer alan ses kaydında Savcı Zekeriya Öz'ün gözaltına alınmasıyla ilgili talimat verdiği belirtiliyor. Hukuk devletinde bu mümkün müdür?" şeklinde sorusuna karşılık, Tekin şunları kaydetti:

"Elbetteki mümkün değil. Bu eşkıyalık sisteminde olur. Böyle bir şey olur mu? Hukuk sisteminde onu tutukla bunu tutukla. Savcının gönderdiği yazıyı yırtıp, çöpe at. Bunlar herhangi bir hukuk sistemi ve demokratik bir ülkede kabul edilebilecek bir anlayış değildir. Bu ancak eşkıyalık ve otoriter sistemlerde olur. Belki İçişleri Bakanı hala kendisini OHAL döneminden kurtarabilmiş değildir. Yetişmemiz mümkün değil. Hangisi? Uygulamalara baktığımızda geçmiş dönemdeki uygulamaların tamamı, belki Sayın Ala, uzun süre olağanüstü hal döneminde görev yaptığı için, hiç hukuk zemininde görev yapmış değildir. Telefonla şunu al, bunu ver. Hukuku rafa kaldıran bir anlayış içindeler. Tabii ki Türkiye'de demokrasilerin vazgeçilmez temel şeyleri, yasama, yürütme ve yargıdır. Bir ülkede yasama ile yargı rafa kaldırılmışsa, o ülkede her zaman kaos ortamı yaratılabilir. Türkiye onu yaşıyor. Bu nedenle çağrı yaptım. Pişmanlık yasasından mı faydalanılacak, ne yapılacaksa yapılsın, ülkeyi bu kaos içinden çıkaralım."

Tekin'in basın açıklamasında CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Aykurt Nuhoğlu ile CHP Kadıköy İlçe Başkanı Necati Ekşi de yer aldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Berkin Elvan Gürsel Tekin Sezen Aksu Cem Boyner Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title