Haberler

Tekerlekli Sandalyeye Bağımlı Yaşayan Kadının Annelik Sevinci

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, doğuştan kas yetersizliği hastalığı nedeniyle omurga eğriliği bulunan ve bu nedenle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan kadın, hamileliği riskli olmasına rağmen doktorlarının takibiyle sağlıklı şekilde bir kız bebek dünyaya getirdi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, doğuştan kas yetersizliği hastalığı nedeniyle omurga eğriliği bulunan ve bu nedenle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan kadın, hamileliği riskli olmasına rağmen doktorlarının takibiyle sağlıklı şekilde bir kız bebek dünyaya getirdi.

Alınan bilgiye göre, doğuştan kas hastalığı yetersizliğine bağlı olarak omurga eğriliği bulunan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Nevin Öztürk'ün (24) beline, skolyoz tedavisi kapsamında 6 yıl önce metal çubuk takıldı.

Öztürk, geçen yıl hamile kaldı. Rahatsızlığı dolayısıyla riskli bir hamilelik süreci geçiren kadının durumu, ilçede bir özel hastanedeki doktorları tarafından sürekli kontrol altında tutuldu.

Doktorlarının kararı doğrultusunda hamileliğinin 33'üncü haftasında sezaryenle 1 kilo 390 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getiren Nevin Öztürk ile eşi Mahmut Öztürk (26), ona "Ela" ismini verdi.

Hastanenin Genel Müdürü Dr. Mehmet Güncan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nevin Öztürk'ün hastalığının tıp literatüründe "spinal muskuler atrofi" olarak geçtiğini bildirdi.

Öztürk'ün doğum öncesi ağırlığının 42 kilogram olduğunu belirten Güncan, "Bebeğimiz, zor bir hastalıkta dünyaya geldi. Öyle ki literatürde bile bunun bir örneğini bulmak çok güç. Yaptığımız araştırmalarda dünyada bunun örneğine rastlamadık. Belki de dünyada ilk" değerlendirmesinde bulundu.

Op. Dr. İbrahim Yaşa ise çok zor bir operasyonu başarıyla gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Annede damar tıkanıklığına bağlı komplikasyon gelişmesi ve beyin hasarı oluşması, bebeğin kaybedilmesi gibi çok ciddi riskler bulunduğunu dile getiren Yaşa, şunları kaydetti:

"Gebelik takibi boyunca sık sık idrar yolları iltihabı geçiriyordu. Bunun dışında zaman zaman solunum fonksiyonlarında bozulmalar oluyordu. İlk hedefimiz, annenin ve bebeğin hayatını tehlikeye sokmadan 26'ncı haftaya gelebilmekti. Tedaviler sonucu 28'inci hafta geçtikten sonra rahatladık. 32 hafta iki günlük iken gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık. Şu anda hem bebeğimiz hem de annemiz çok iyi. Bir aksilik çıkmazsa iki gün içinde anneyi taburcu etmeyi planlıyoruz."

Anestezi Uzmanı Dr. Mahmut Gül de Öztürk'ün boyunun daha önce 1 metre 44 santimetre olduğunu, skolyoz tedavisinden sonra 1,5 metreye çıktığını öğrendiklerini söyledi.

Operasyon öncesi anestezi yöntemini belirlemek için araştırma yaptığını aktaran Gül, "Belden uyuşturmanın uygulanmadığını, iki hastada denendiğini ancak yapılamadığını gördük. Bu hastalara yine en son anestezi verilmiş. Spinal anesteziyi başarılı bir şekilde uyguladık. Bunu uygularken her türlü önlemlerimizi alarak ameliyata girdik. Zannedersem dünyada bir ilki gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

Nevin Öztürk, hayatının en güzel duygularından birini yaşadığını belirtti. Anne olma isteğinden asla vazgeçmediğine dikkati çeken Öztürk, "Çocuk düşününce başta korku oldu. Her zaman önce Allah'a, sonra doktorlarıma inandım. Hiçbir zaman hayatta risk diye bir şey yoktur, önemli olan inanmaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title