Haberler

Tekerlekli Sandalyede Geldiği Hastaneden Yürüyerek Çıktı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kahramanmaraş'ta geçirdiği ameliyatın ardından felç kalan genç kız - Felçli kızın yürümeye çalışma görüntüleri- Tekerlekli sandalyede geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı- Felçli genç kız Ayfer Saygaz'ın açıklamaları- Anne Ümmü Saygaz'ın açıklamaları- Saygaz'ın doktoru Ejder Berk ile röportaj Tekerlekli sandalyede geldiği hastaneden yürüyerek çıktı- Kahramanmaraş'ta geçirdiği ameliyatın ardından felç kalan genç kız, tekerlekli sandalyede geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı Kahramanmaraş'ta bir yıl önce geçirdiği ameliyatın ardından yürüme yeteneğini kaybeden Ayfer Saygaz, tekerlekli sandalyeyle geldiği hastaneden yürüyerek taburcu oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kahramanmaraş'ta geçirdiği ameliyatın ardından felç kalan genç kız - Felçli kızın yürümeye çalışma görüntüleri- Tekerlekli sandalyede geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı- Felçli genç kız Ayfer Saygaz'ın açıklamaları- Anne Ümmü Saygaz'ın açıklamaları- Saygaz'ın doktoru Ejder Berk ile röportaj Tekerlekli sandalyede geldiği hastaneden yürüyerek çıktı- Kahramanmaraş'ta geçirdiği ameliyatın ardından felç kalan genç kız, tekerlekli sandalyede geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı Kahramanmaraş'ta bir yıl önce geçirdiği ameliyatın ardından yürüme yeteneğini kaybeden Ayfer Saygaz, tekerlekli sandalyeyle geldiği hastaneden yürüyerek taburcu oldu.Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Düzbağ Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 30 yaşındakı Saygaz, geçen yıl kusma şikayetiyle başvurduğu hastanede yapılan ameliyatın ardından bir daha ayağa kalkamadı.Annesinin yardımıyla sürekli kucakta ya da sandalyede taşınan Saygaz, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde gördüğü bir yıllık tedavinin ardından el ve ayak fonksiyonlarını yeniden kazandı.Saygaz'ın doktoru Ejder Berk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın yaklaşık 4 ay önce annesinin kucağında ağrılı ve hareket kısıtlamaları ileri derecede olan bir pozisyonda kendilerine geldiğini anımsattı.Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Bölümünde duyu ve motor sinir hücrelerini tutan beyin hastalığı teşhisiyle merkeze geldiğini anlatan Berk, hastalığın sinsi ve ilerleyici bir özelliği olduğuna işaret etti.Saygaz'ı yatağa bağlayan durumun geçirdiği ameliyat ile bir ilgisi olmadığını aktaran Berk, Ayfer'in geçirdiği ağır travmalar, ameliyat ve hastanede kaldığı süreçte hastalığının ilerlerdiği yönünde ciddi bir algıya sahip olduğunu belirtti. Rahatsızlığın kas erimesi, güçsüzlük ve sinir hücrelerinin tutumuyla seyrettiğine işaret eden Berk, "Eğer günlük bakım ve aktivitelerine özen gösterilirse hem hastalığın ilerlemesi önlenebilir hem de günlük bakım ve ihtiyaçlarda ailenin yükü hafifletilebilir" dedi.Saygaz'ı uygulanan toplam 30 seanslık programın ardından hastanın tedaviye olumlu cevap vererek kendine geldiğini ifade ederek, tedavinin ardından taburcu ettikleri hastanın yakınlarının eğitimli ve bilinçli olmasının önemine değindi.Fizyoterapist Ali Tümkaya da kendilerine tekerlekli sandalyede iki büklüm halde gelen Ayfer'in medikal tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları neticesinde el ve ayak fonksiyonlarını yeniden kazanmasını sağladıklarını söyledi.Anne Ümmü Saygaz, Fizyoterapist Ali Tümkaya'nın uyguladığı tedaviyle kızının bir yıl aradan sonra ilk defa kendi başına ayağa kalkıp yürümeye başladığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Kahramanmaraş Düzbağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title