Haberler

Tekerlekli Sandalyede Çıta Yüksek Tutulacak

Güncelleme:

AHMET ÖZLER - Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 22 Yaş Altı Milli Takımı Başantrenörü Can Aksu,  " İspanya'da gelen Avrupa dördüncülüğü bize bir basamak olacak. Sürekli çıtayı yüksek tutacağız" dedi.

Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 02-07 Eylül 2014 tarihleri arasında İspanya'nın Zaragoza kentinde gerçekleşen ve İtalya, Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, Polonya gibi güçlü rakiplerin olduğu 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa dördüncüsü olduklarını hatırlattı.

Şampiyonaya çok iyi başladıklarını ve çok iyi sonuçlar aldıklarını ancak hakemlerin hatalı yönetimlerinden kaynaklanan şanssızlıklar yaşadıklarını belirten Aksu, "Avrupa Şampiyonası'na Fransa'yı 72-50 ile geçerek başladık. İkinci maçımızda İsrail ile karşılaştık. Bu maçı da 83-26 gibi farklı bir skorla kazandık. Daha sonraki maçlarda gerçekten dikkatlerden kaçmayacak derecede hakem hataları maçlara damgasını vurdu. İspanya'da gelen Avrupa dördüncülüğü bize bir basamak olacak. Sürekli çıtayı yüksek tutacağız" diye konuştu.

- Milli Takıma sporcu yetişiyor

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nın yardımcı antrenörlüğünü de yaptığını belirten Aksu, Türkiye'de artık tekerlekli sandalye basketboluna önem verildiğini ve ülke olarak da dünyada ses getirmeye başladıklarını söyledi.

En son yapılan Tekerlekli Sandalye Dünya Basketbol Şampiyonası'nda üçüncülük elde ettiklerini aktaran Aksu, şöyle konuştu:

"Ülkemizde gerçekten bir şeyler değişmeye başladı. Altyapıya nem verildikçe iyi sporcular yetişiyor. Ben daha çok önem verileceğine ve daha çok başarının geleceğine inanıyorum. Milli takıma alttan başarılı gençler yetişiyor. Benim en büyük hayalim dünya şampiyonluğu. Ülkemiz bunu başaracak güce sahip. Hem teknik ekip hem de sporcular olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içindeyiz. Bizim bu içimizdeki heyecan var oldukça çok işler başaracağız."

Süper Lig

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi takımlarından Kardemir Karabükspor'un da antrenörü olan Can Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardemir Karabükspor olarak geçen yıl ligi Galatasaray ve Beşiktaş RMK Marine'nin ardından üçüncü tamamladık. İyi bir ekibe sahibiz. Henüz fikstür belli olmadı. Bu yıl hedefimiz daha yukarılarda olmak. Kardemir Karabükspor olarak milli takımlara daha çok sporcu yetiştirmek istiyorum. Bana hem milli takımda hem de Kardemir Karabüskpor'da fırsat ve olanak sağlayan herkese teşekkür ediyorum." - Karabük

Kaynak: AA / Spor

Can Aksu İspanya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title