Haberler

"Buz Pateni İçin Olimpik Salonlara İhtiyaç Var"

Güncelleme:

Türkiye Buz Pateni Federasyonu As Başkanı Tekelioğlu, buz pateni yapmak isteyen binlerce minik sporcu için olimpik salonlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu, buz pateni yapmak isteyen binlerce minik sporcunun başarılı bir şekilde yetişmesi için mutlaka olimpik salonlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tek bayanlar artistik paten dalında dünya barajını geçerek Bulgaristan'da düzenlenecek olan Dünya Artistlik Buz Pateni Gençler Şampiyonasına katılma hakkı kazanan Selin Hafızoğlu, Türkiye Buz Pateni Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu ve antrenör Yeler Tekelioğlu'yla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin'i ziyarete etti.

Celal Sönmez Spor Lisesi'nde öğrenimini sürdüren Bursalı buz patencisi Selin Hafızoğlu, Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu ve antrenör Yeler Tekelioğlu'nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten İl Müdürü Şahin, 6 milyon TL ödeneği olan ve ihale yapım aşamasına gelen Kestel'deki Buz Pateni Salonu'nun Bursa'nın Olimpik standartlarındaki ilk buz pateni ve buz hokeyi tesisi olacağını söyledi. Bursa'nın sporda marka kent olması için birçok branşta altyapı ve tesis yapım çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Şahin, Buz Pateni Salonunun tamamlanmasıyla Bursa'nın kış sporlarında da iddialı bir kent olacağını vurguladı. Dünya barajını geçen Selin Hafızoğlu'nu tebrik eden Şahin, "Sporcumuza Bulgaristan'da başarılar diliyoruz. Selin inşallah 2018 Kış Olimpiyatlarına katılacak. Biz de yeni yaptığımız tesislerle, çalışmalarla, federasyonumuzla sana destek olacağız. İnşallah Bursa'dan Olimpiyata katılan ilk sporcumuz olursun" dedi.

"BUZ PATENİ SALONUYLA BİRLİKTE BURSA İVME KAZANACAK"

Buz pateni salonunun bitimiyle Bursa'nın çok büyük bir ivme kazanacağını kaydeden Türkiye Buz Pateni Federasyonu As Başkanı Fehmi Tekelioğlu da, buz pateni yapmak isteyen binlerce minik sporcunun başarılı bir şekilde yetişmesi için mutlaka olimpik salonlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Buz pateni salonunun hizmete girmesiyle birlikte ilk Avrupa Şampiyonasını Bursa'da yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Tekelioğlu, her konuda İl Müdürlüğüne destek olmaya hazır olduklarını söyledi. Bursalı buz pateni sporcusu Selin Hafızoğlu'nun tek bayanlar artistik paten dalında dünya barajını geçen en önemli sporcuları olduğunu da ifade eden Tekelioğlu, "Selin Hafızoğlu, bu dalda ülkemizin Türkiye şampiyonudur. Bu hafta antrenörü Yeler Tekelioğlu'yla birlikte İzmit'e kampa gidecek olan sporcumuz Bulgaristan'da 10 gün sonra düzenlenecek olan yarışmaya katılacak. Yine Bursa'dan yetişen bir başka sporcumuz Berk Akalın da, çalışmalarını şuanda Amerika'da Federasyonun sponsorluğunda sürdürüyor. O da dünya şampiyonası barajını geçti. Yani 2 sporcumuz da ülkemizi Bulgaristan'da temsil edecek" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, buz pateni sporcusu Selin Hafızoğlu'na spor malzemesi hediye etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Şahin Bulgaristan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title