Haberler

Tekden Eğitim Kurumları Erciyes'te ve Uludağ'da 120 Kahraman Çocuğu Andı

Kayseri Tekden Koleji Erciyes Dağı’nda, Küçükyalı Tekden Koleji Bursa Uludağ’da aynı gün ve aynı saatte Vatan Sevgisi Yürüyüşü yaparak, 120 Kar Meleğini anlayarak ve anlatarak Şühedanın İzinde yürüdüklerini gösterdiler.

Kayseri Tekden Koleji Erciyes Dağı'nda, Küçükyalı Tekden Koleji Bursa Uludağ'da aynı gün ve aynı saatte Vatan Sevgisi Yürüyüşü yaparak, 120 Kar Meleğini anlayarak ve anlatarak Şühedanın İzinde yürüdüklerini gösterdiler.

Vatan sevgisi bilinci oluşturmak amacı ile gerçekleşen 'Vatan Sevgisi Yürüyüşü' etkinliğine Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, İl Jandarma Komutan vekili, Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Kayseri Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, şehit yakınları, gaziler, yöneticiler, eğitim liderleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

'Vatan Sevgisi Yürüyüşü' öncesinde '120' filminin izlenmesi, şehitlik gezisi ve bazı gaziler ile öğrencilerin bir araya gelmesinin ardından gerçekleşen son etkinlik oldu. Öğrenciler, yönetmenliğini ve senaristliğini Özhan Eren'in üstlendiği 120 filminde anlatılan olayı canlandırdı. 1915 Ocak ayında, Van'daki yaşları 12-17 arasında değişen 120 çocuğun, cephanesi bitmek üzere olan Türk askerlerine yardım götürmesi ve dönüşte donarak şehit olmalarını canlandıran 120 öğrencinin ortaya koyduğu performans, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Yürüyüş öncesinde canlandırdıkları 'Vatan İçin' oyununu oynayan öğrenciler, hemen ardından şiirler okuyup kahramanlık türküleri söyledi.

'Vatan Sevgisi Yürüyüşü' sonrasında okulda düzenlenen mektup yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. Etkinlik sonunda Vali Orhan Düzgün ise Tekden Kolejinin yapmış olduğu eğitim faaliyetlerini güzel ve faydalı bir fırsata dönüştürdüklerini söyledi. Daha sonra Vali Düzgün, bu etkinliklerin küçük yaşlarda yapılmasının yararlı olduğu ifade ederken, öğrencilerin bu etkinlikler ile yapılanları hayatı boyunca unutmayacaklarının da vurgusunu yaptı.

Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ise önceki yıllarda 120 filminin yönetmeni Özhan Eren'in okulunu ziyaret ettiğinde öğrencilerin sahne oyunlarını izlerken, "Filmi çekerken bu kadar duygulanmamıştım" sözlerini hatırlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Sizle heyecanlandık, sizin duygularınızla duygulandık. Kökümüz geçmişte ve size bakarak daha umut verici olduğunu görüyorum. Değerlerimizi o 120 çocuğun temsil ettiği şekilde temsil etmeliyiz. Bağımsızlık mücadelesini verenleri anlayıp o bayrağı o şekilde dalgalandırmalıyız. Görevimiz ise alın teri dökmek olmalıdır."

Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan ise 'Vatan Sevgisi Yürüyüşü' etkinliği öncesinde ne gibi çalışmalar yapıldığından bahsederken Van'daki 120 çocuğu anlamanın ve anlatmanın gereğinden bahsetti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Tekden Erciyes Kayseri Uludağ Yerel Haberler

title