Haberler

Tek Koluyla 'Termik Santrale Hayır' Demek İçin Koştu

Milli atlet Kemal Özdemir, Zonguldak ve çevresindeki termik santrallerin oluşturduğu kirliliğe dikkat çekmek ve yeni santral projelerine 'Dur' demek için koştu.

TEMA Vakfı işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, Kozlu ilçesinden başlayan yürüyüş, Çatalağzı beldesine kadar devam etti. Sabahın erken saatlerinde başlayan etkinliğe TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin ve TEMA gönüllüleri katıldı. Termik santrallere 'Dur' demek için 40 kilometrelik bir parkur koşacağını ifade eden 'Koşan Adam' lakaplı milli atlet Kemal Özdemir, "Kendim Zonguldaklıyım. Zonguldak'ın kaderinin kömüre bağlı olmamasını düşünenlerdenim. Özellikle bölgemizde 3 tane termik santralden sonra 12 tane daha yapılacak olması insan sağlığı ve bölgenin bitkisel dokusu açısından çok tehlikeli. Buna mutlaka hayır demek zorundayız. Daha yaşanabilir bir dünya istiyorsak bu termik santrallerin artık dünyada üretimi kalkmış eski teknolojilerin bize yeni diye yutturmaya çalışmalarına hayır demek istiyoruz. Ben yıllardır koşuyorum. Bugün koşarak ses duyurmaya çalışacağız. Bu sorun sadece yöre halkının değil dünyanın da sorunu. Gelecek kuşaklara güzel bir şeyler bırakmak zorundayız. Doğal kaynaklarımızı kullanarak enerji elde edebiliriz. Termik santral istemiyoruz. Bugün Kozlu, Zonguldak, Kapuz, İnağzı, Kilimli, Çatalağzı beldesine kadar yaklaşık 40 kilometrelik zorlu bir parkur. Ama zorluklar önemli değil. Önemli olan sesimizin duyulması. Yetkililerin artık buna dur demesi lazım" dedi.

Yeni yapılacak olan termik santrallere karşı olduklarını ve yapılması planlanan 12 termik santrale 'dur' demek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan ise, "Bugün milli sporcumuz 'Koşan Adam' Kemal Özdemir, yöremizde mevcut bulunan termik santrallere ve onların yarattığı kirliliğe dikkat çekmek için koşacak. Kozlu ilçesinde başlayan koşu Gazipaşa Caddesi'nden geçerek Kilimli ilçesi üzerinden Çatalağzı beldesine kadar koşacak. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sportif anlamda bizim davamıza büyük bir destek veriyor. Bütün Zonguldak halkını destek için mücadelemize davet ediyoruz. Buradan tekrar söylüyoruz. Yeni termik santraller yapılmasın mevcut santraller prosedürlere uygun insan ve çevre sağlığını kirletmeden çalışsın ve yeni yatırımlar durdurulsun diyoruz" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Özdemir Zonguldak Çatalağzı Kozlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title