Haberler

Tek Kollu Tek Bacaklı Terörist Başı, 130 IŞİD'liden Sorumluymuş

Güncelleme:

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının emrini veren 'tek kol' lakaplı Çeçen Ahmet Çatayev'in 130 IŞİD militanından sorumlu olduğu ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı'nda katliam yapan Rus pasaportlu teröristlere saldırı emrini veren, olayı organize eden kişinin her yerde aranan 'Tek kol' lakaplı Çeçen Ahmet Çatayev olması ihtimali ağırlık kazandı. Ankara'daki bombalama olaylarının ardından ismi gündeme gelen Çatayev, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kayıtlarına göre 130 IŞİD militanından sorumlu.

Rusya'nın Kafkas bölgesi Emniyet Müdürlüğü, yıllardır arandığı bilgisini verdikleri Çatayev ile ilgili, "Son olarak 2012'de Gürcistan sınır bölgesinde Gürcü muhafızlar tarafından ele geçirilen Çatayev'in iadesini istemiştik. Ancak Gürcistan terörizm suçundan aradığımız bu kişiyi bize teslim etmeyeceğini bildirdi. Çatayev, bizdeki bilgilere göre Kafkas Emirliği olarak tanınan oluşumun liderlerinden Doku Umarov'un Avrupa temsilcisi" açıklamasında bulundu.

İSTANBUL POLİSİ PEŞİNDE

Canlı bombaların kaldığı Aksaray Horhor'daki evde elde edilen bilgiler ışığında operasyonlar yapan ve İstanbul'daki IŞİD hücre evlerine baskınlar yapan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ahmet Çatayev'i arıyor. 'Tek kol' Çatayev'in saldırıdan hemen önce yurt dışına gitmiş olması ihtimaline karşı sınır kapılarındaki kayıtlar tek tek inceleniyor. Bu arada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün yaptıkları baskınlarda gözaltına aldıkları 3'ü yabancı uyruklu 13 kişiden sonra dün sabaha karşı Başakşehir'deki çok sayıda adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, yabancı uyruklu 11 kişi daha gözaltına alındı. Bu kişiler özellikle Ahmet Çatayev konusunda sorgulanırken elde edilen bilgiler ışığında baskınların devam ettiği kaydedildi. Horhor'daki evin bulduğu bölgedeki tüm güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini inceleyen polis Ahmet Çateyev'in buraya gelip gelmediğini araştırıyor.

Çeçenlerin en önemli liderlerinden Şamil Basayev'in köyü Vedeno'dan olan Ahmet Çatayev hayatı boyunca radikal örgütlere yakın olmuş. Rusya'da cezaevine konulduğu 2000'lerin başında hapisteyken kangren olan kolunun kesilmesinin ardından 'Tek kol' diye anılan Çatayev, 2003'te hapisten kaçmayı başardı. Ve sonra bir Çeçen olduğundan Rusya'da siyasi baskı gördüğünü söyleyerek Avusturya'dan sığınma hakkı aldı.

KARA LİSTEYE ALINDI

'Ahmet El Şişani' adını da kullanan Çatayev bazı kaynaklara göre 2014'ün sonunda Suriye'ye geçti, bazılarına göreyse İstanbul'a gelip örgütün İstanbul Emirliği'ni yaptı. Amerikan Hazine Bakanlığı, geçen yıl bir açıklama yapıp, Kuzey Kafkaslarda Ruslara yönelik tehdit oluşturan, ikisi IŞİD bağlantılı, biri Kafkaslar Emirliği bağlantılı üç kişiyi kara listeye aldı. Ve onlardan biri de 'Tek Kol' Ahmet Çatayev'di. Rus kaynaklara göre Kafkasya'da faaliyet gösteren selefi Kafkaslar Emirliği mensubuydu. IŞİD'in Türkiye ve diğer pek çok yerde olduğu gibi Kafkaslarda da selefi hareketi konsolide etmesi ve IŞİD'e benzer çizgideki örgütlerden isimleri kendi bünyesine kazandırmasının ardından Tek Kol da bu geçişi gerçekleştirdi. Kısa sürede IŞİD'in bölgedeki en etkili isimlerinden biri oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gürcistan Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (53)

Adınızı Yazın:

AKP İKTİDARDAN GİTMEDİKÇE KAN GÖVDEYİ GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEK OY VERMEYİN İKTİDARDAN DÜŞSÜNLER MAL VARLIKLARINA EL KONULSUN GÖRECEKSİNİZ 2-3 TÜRKİYE CUMHURİYETİ KADAR MALLARI OLDUGUNU . . .

18
9
yanıtYanıtla
KAVKAZ:

CEHENNEME KADAR YOLUNUZ VAR DİYEN SOYTARI, ÜLKENİN HALİNE BAKTIĞIMIZDA BENDE SENİN CANIN CEHENNEME DİYORUM. . . SOYTARI SENDEKİ DURUŞ ÜÇ BEŞ KURUŞ İÇİNLİKLER GİBİ. . .

yanıt8
yanıt4
meteor:

nedir bu tayyip düşmanlığınız ya. . başınıza meteor düşse tayyipden bileceksiniz. . dışarıda ne kadar türkiye cumhuriyeti düşmanı varsa tayyipten nefret ediyo onu anladık ta. . . içerdeki T. C vatandaşı olupta bu düşmanlık nedendir . . .

yanıt5
yanıt8
SIKINTI BUNLARIN ÇOĞUNLUKTA OLMASI:

ŞU SALAKLARA BAKIN ÜLKE KAN GÖLÜ DIŞ İTİBAR SIFIR HALA PARTİ TUTUP HESAPTA SİYASET YAPIYOR SOYTARILAR.

yanıt11
yanıt3
ADINIZI YAZIN:

meteor şunu unutma HAİN İÇERDEN OLUNCA KAPI KİLİT TUTMAZ SEN SANIYOR MUSUN TAYYİPE GERÇEKTEN DÜŞMANLAR ? NOLDU KÖÇEK DİPLOMASİSİ BAŞLADI TÜRKİYE RUS UÇAGINI NİYE DÜŞÜRDÜ SANIYORSUN UCAĞIN DÜŞMESİNİ BAHANE EDEREK GİTTİ İRANA S300 SATTI ESADA S400 VERDİ TÜRKİYE UÇAK DEGİL TÜRK KUŞU BİLE KALDIRAMIYOR SURİYEDE TAYYİPİ BU ÜLKEDE BAŞA GETİRENLERE BAK ONDAN SONRA ANLARSIN YA AKLIN ALIYOR MU ? SIRADAN BİR BELEDİYE BAŞKANININ KÜRESEL SAVAŞ ÇIKARTAN BORSA SİMSARI İLE AKŞAM YEMEGİ YEMESİNİ ?

yanıt7
yanıt2
o kaddar!:

BULUNDUĞUM YERDE CHPKK HDPKKLARA NEFES ALDIRMIYORUZ. VE ÖNÜMÜZE GELEN HER CHPKKLI VE HDPKKLILARDAN HESAP SORUYORUZ. BU ÜLKEDE SADECE AKP VAR KAFANIZA SOKUN BEYİNSİZLER. AKPYE LAF ATAN SİZ SİYONİSTLERİNDE ALLAH BELASINI VERSİN KISA ZAMANDA.

yanıt4
yanıt13
TÜRK:

KORKUT KORKUT BU DEDİKLERİNİ ÇOOOK KİŞİ SÖYLEDİ DE SENİN AGZINDA BİR İRETİ DURUYOR ULAN TARİHTE 17 DEVLET KURMUŞ TÜRK AKP GİBİ VAHHABİ VE SELEFİLERDEN Mİ KORKACAK İKTİDARA ÇOK GÜVENME MAZALLAH BİR ANDA KAYAR GİDERSİN SONRA BURDAN SUUDİ ARABİSTANA KADAR YALIN AYAK BAŞI KABAK GİTMEK ZORUNDA KALIRSIN . . .

yanıt9
yanıt1
İDAM GERİ GELMEZ .:

AKPYİ ELEŞTİRMEK VATAN HAİNLİĞİ SAYILIR OLMUŞ BU ÜLKEDE ULAN TÜRK CEZA KANUNUNDA VATANA İHANET SUÇUNU KALDIRAN AKP DEĞİL Mİ ? 4 TEMMUZ 2003 TE SÜLEYMANİYEDE 11 ASKERİMİZİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRDİGİNDE AMERİKA AKP İKTİDARDA NASIL AMERİKANIN MAKATINI YALIYORDU TÜM HERKES GÖRDÜ. 2010 DA HABURDA PKKLI P. İÇLERE SEYYAR MAHKEME KURUP KAHRAMAN İLAN EDEN YİNE AKPYDİ ÇÖZÜM SÜRECİ ADINDA İHANET SÜRECİNİ MİLLETİN BAŞINA ÖREN YİNE AKPYDİ . BU ÜLKE DÜZELMESİ İÇİN İDAM ŞART EE İDAMI KALDIRAN AKP İKTİDARDA OLDUKÇA .

yanıt13
yanıt4
DİNGİL DÜŞMANLARA!:

2002 - 2016 KAFANIZA SOKUN LAN. AKP BU HÜKÜMETİN BAŞINDA OLMAYA DEVAM EDECEK. AKP DÜŞMANLARI İÇİNDE TEK SÖZÜM VAR: ALLAH TÜRLÜ BELALAR VERSİN. . . SANIRIM BU ONLARA YETER

yanıt4
yanıt9
GR2:

gerçekle AKP lileri rahatsız ediyor seyitlere kelle diyeni unutmadık demi ömer

19
3
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title