Haberler

Tek Kişilik Gazetecilik Okulu"

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyesi Gazeteci Abdülkadir Kaçar, bir süredir tedavi gören Adana basının da önemli bir yeri olan eski gazetecilerden Erol Erk'in anılarını "Tek kişilik Gazetecilik Okulu" adıyla kitap haline getirdi.

Gazeteci Abdulkadir Kaçar'ın Kaleme aldığı kitap, Sarıçam Belediyesi Şehir kitaplığı yayınları arasında yayınlandı.

Kitabı kaleme alan Gazeteci Abdulkadir Kaçar, "Erol Erk bir döneme damgasını vuran etkin bir gazetecidir. Bu anılarıyla da 1960,70,80, yıllarının gazeteciliğine ışık tutmaktadır" dedi.

Yıllarca birlikte çalıştığı Erol Erk'in anılarını dinleyen ve dosya halinde hazırlayan Gazeteci Abdulkadir Kaçar, "Erol Erk döneminin en ünlü, herkesin saygı duyduğu, politikacıların her zaman düşüncesine müracaat ettiği bir kişidir. O dönemde çalıştığım Ekspres gazetesinde 'Adana Bab-ı Alisi' yazı dizisi hazırladım. Bizden önceki kuşak ağabeylerimizle söyleşiler yaptım, seslerini teybe kayıt ettim. Anılarını dinlemekten, deşifre etmekten, büyük mutluluk duydum. Erol Erk kitabı Adanamızın ve Türkiye'nin gazetecilik olaylarına ışık tutması bakımından son derece önemlidir" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sarıçam Belediyesi Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title