Haberler

Tek İsteği Saçlarını Tarayabilmek

KEMAL KARAGÖZ - Gaziantep'te elektrik akımına kapılarak iki kolunu kaybeden Mehmet Dişli, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı (ÖMSS) kazanarak girdiği Kilis'in Polateli ilçesindeki okulda yaşama tutunmaya çalışıyor.

Gaziantep'te 2011'de bir inşatta çalışırken elektik akımına kapılarak iki kolunu kaybeden 30 yaşındaki Dişli, daha sonra takılan protez kolla hayatını sürdürüyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce girdiği ÖMSS kazanan Dişli, Kilis'in Polateli ilçesindeki Vali Güner Özmen Ortaokuluna hizmetli memur olarak atandı.

Okulda kendisine verilen görevleri yerine getirmeye çalışan Dişli'nin evdeki ihtiyaçlarını ise annesi karşılıyor.

Kendi işini kendi yapabilmek için biyonik kola ihtiyaç duyan Dişli, maddi imkanı olmadığı için yardımseverlerin desteğini bekliyor.

Dişli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kolunu kaybettikten sonra takılan protez kollarla hayatını sürdürmeye çalıştığını söyledi.

Buna rağmen ihtiyaçlarını giderebilmek için birilerine ihtiyaç duyduğunu dile getiren Dişli, şöyle konuştu:

"Temel ihtiyaçlarımı karşılamakta sıkıntı yaşıyorum. Otobüse bindiğim zaman birilerinin cebimden parayı alıp şoföre vermesi zor bir durum. Allah kimsenin başına böyle şey getirmesin. Bu durum beni rahatsız ediyor. Okulda amirlerim ve arkadaşlarım bana yardımcı oluyor. Elbiselerimi giymeme annem yardımcı oluyor. İhtiyaçlarımı tek başıma gidermekte sıkıntı çektiğim için annem benim için endişe ediyor."

Dişli, birilerinin yardımı olmadan yaşamak istediğini dile getirdi.

Pahalı olması nedeniyle maddi imkanının buna elvermediğini ifade eden Dişli, "Hayatta en çok istediğim şey araba kullanmak ve saçımı taramak. Bunu da biyonik kolla yapabilirim" diye konuştu.

Bir tebessüm oluşturabilmek için

Okul Müdürü Mustafa Salcan da yaşadığı güçlüğe rağmen Dişli'nin işini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyledi.

Dişli'nin bir gün klavye kullanmakta sıkıntı çekince "Ben de artık bir işe yaramak istiyorum" dediğini anlatan Salcan, şöyle devam etti:

"Yardım talebinde bulunmak istemedi. İdareci ve öğretmen arkadaşlarımızla bir araya gelip, internet üzerinden çeşitli firmalarla bağlantıya geçtik. Konuyu ilettiğimiz İlçe Milli Eğitim Müdürü yardım toplama konusunda bize öncülük etti. Valilik onayıyla yardım kampanyası başlattık. Ayrıca, kermes ve yardım konserleri düzenlemeyi planlıyoruz."

Salcan, Dişli'nin yüzünde biraz tebessüm oluşturabilmenin kendilerine mutluluk vereceğini sözlerine ekledi. - Kilis

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Polateli Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title