Haberler

Tek Hayalı Akülü Arabayla Kavuşmak

Ceylanpınar ilçesine bağlı Hamık köyünde ikamet eden ve doğuştan iki ayağından engelli olan 17 yaşındaki Ali Kurt, akülü bir arabanın hayalini kuruyor.

Ceylanpınar ilçesine bağlı Hamık köyünde ikamet eden ve doğuştan iki ayağından engelli olan 17 yaşındaki Ali Kurt, akülü bir arabanın hayalini kuruyor.

Ailesindeki 7 kardeşin en büyüğü olan ve doğuştan her iki ayağından engelli olan Ali, ellerinin üzerinden yürümekten yorulduğunu anlattı. Yıllardır evden dışarı çıkamadığını belirten Ali, tek hayalinin okumak ve akülü bir arabaya kavuşmak olduğunu söyledi.

Arkadaşları gibi gezip dolaşmak istediğini dile getiren Ali, "Babam işsiz olduğu için akülü arabayı alacak gücü yok" diyerek Devlet ve hayırsever vatandaşlardan yardım talebinde bulundu.

Ali Kurt'un babası Mehmet Kurt ise, annesi, eşi ve 9 çocuğuyla derme çatma bir evde çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, "Kendim ve ailem için hiçbir şey istemiyorum. Tek isteğim çocuğumun yerden kaldırılmasıdır. 17 yıldır her çocuğuma baktıkça içim gidiyor ama elimden de bir şey gelmiyor. İşim gücüm olmadığı için akülü arabayı alacak gücüm de yok. Akülü araba için defalarca Devletin yetkili mercilerine başvurmama rağmen her hangi bir sonuç alamadım. Her gelen söz verdi ama hiç kimse sözünü yerine getirmedi. Elimde yüzde 95 rapor olmasına rağmen, sudan ucuz bahanelerle yıllardır aynı çileyi çekiyoruz. Yüzde 95 özürlü bir insana akülü araba verilmeyecekse kime verilir merak ediyorum. Devlet ve yetkililerden bir kez daha rica ediyorum. Lütfen çocuğuma bir akülü araba yardımında bulunun başka da hiçbir şey istemiyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ceylanpınar Ali Kurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title