Haberler

Tek Düğünde 4 Evlilik, 5 Sünnet

Şanlıurfa'nın, büyükşehir statüsüne alınmasıyla kapatılan Konuklu Beldesi'nin 2 eşli 17 çocuklu eski başkanı Halaf Yıldız, tek düğünle 3 oğlu ile 1 kızını evlendirdi, 5 çocuğunu da sünnet ettirdi.

Şanlıurfa'nın, büyükşehir statüsüne alınmasıyla kapatılan Konuklu Beldesi'nin 2 eşli 17 çocuklu eski başkanı Halaf Yıldız, tek düğünle 3 oğlu ile 1 kızını evlendirdi, 5 çocuğunu da sünnet ettirdi. Yıldız, yörede başlık parası uygulamasına da son verilmesi ile aynı gün 4 çocuğunu evlendirmenin 5 torununu da sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

AK Partili Konuklu eski Belediye Başkanı ve Binicil aşiretinin ileri gelenlerinden 58 yaşındaki Halaf Yıldız, beldelerinin lağvedilmesinin ardından aşiret mensubu aileler ile toplantı yaptı ve yöredeki başlık parası uygulamasına son verilmesini kararlaştırdı. Aşiretin bu kararı benimsemesinin ardından 5'i kız 17 çocuk sahibi Halaf Yıldız, yaşları 21 ile 24 arasında değişen oğulları Yusuf, Halit ve Mehmet ile kızı Hatice'yi akrabası olan kişilerle evlendirirken, yaşları 1 ile 9 arasında değişen 5 torunu için tek düğün yapma kararı aldı.

KONUKLAR ŞAŞIRDI

Halaf Yıldız'ın daveti üzerine köye gelenler 9 ayrı organizasyonun tek düğünde birleştirildiğini öğrenince şaşırdı. Düğüne katılanlardan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Başkanımız tecrübeli bir siyasetçi düğünleri de kolayca hepsini böyle bir araya getirip çözmüş oldu. Allah hayırlı uğurlu etsin. Başlık parasının kaldırılması için de ayrıca kendisini tebrik ediyorum" dedi.

AKRABALARIYLA EVLENDİ

Arap kökenli Halaf Yıldız, yörede en çok sıkıntısı çekilen başlık parası uygulamasının kaldırılması noktasında ilk adımı Binicil aşireti olarak kendilerinin attığını ifade etti. Başlık parası nedeniyle gençlerin evlenemediklerini belirten Yıldız, "Bu uygulama bizim bölgemizden kaldırmak için ilk olarak kendi ailemiz ve akrabalarımız arasında bir karar aldık. Bunun için tek tek aile reisleri ile yaptığımız görüşmeler sonucu sorumlu olduğumuz aileler arasında başlık parasının kaldırılmasına karar verdik. Başlık parası uygulamasının kalkmasıyla birlikte 3 oğlumu ve 1 kızımı aynı anda evlendirdim. Bölgede 30 ile 50 bin lira arasında başlık parası isteniyordu, bu herkesi etkiliyordu. Uygulamanın kalkmasıyla birlikte ben de 100-150 bin lira başlık parası vermekten kurtulmuş olduk. Bu uygulamanın diğer aşiretlere de örnek olmasını istiyorum" diye konuştu.

"BAŞLIK YÜZÜNDEN 4 YIL BEKLEDİM"

Kardeşleriyle birlikte aynı törenle evlenerek dünya evine giren 24 yaşındaki Halit Yıldız, amcasının kızı olan Feride'yi başlık parası yüzünden 4 yıl beklediğini belirterek, "Yıldız ailesi olarak 4 kardeş aynı anda evlendik. Bu yüzden çok mutluyuz. Başlık parasının kalkmasından dolayı birbirine sevenler şimdiden kavuşmaya başladılar. Ben 4 yıldır sevdiğim kızın yolunu bekliyordum. Başlık parasının kalkması sonucu akrabam olan sevdiğim kıza kavuştum. Çok mutluyum" dedi.

"KADINLAR ARTIK MAL GİBİ SATILMIYOR"

Eski belediye başkanı Halaf Yıldız'ın oğullarından Yusuf ile evlenen akrabası Fatma Yıldız ise başlık parasının kaldırılmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Başlık parasının kalkması çok iyi oldu. Biz kadınlar özellikle mal gibi satılmıyoruz. Bu yüzden oldukça mutluyuz. Bu uygulamanın herkese örnek olmasını istiyorum" dedi.

5 TORUN DA AYNI DÜĞÜNDE SÜNNET OLDU

Halaf Yıldız'ın davetlileri şaşırtan organizasyonunda oğullarından Halit amcasının kızı Feride ile Yusuf yine amcasının kızı Fatma ile Mehmet ise akrabası Hatice Yıldız ile evlendi. Halaf Yıldız'ın kızı Hatice de akrabası olan Mehmet Yıldız ile dünya evine girdi. 4 çocuğunu aynı gün evlendiren Halaf Yıldız düğünde ayrıca torunları İbrahim (1), Yusuf (2), Halit (3), Halil (3) ve Halit'i de (9) sünnet ettirdi. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yıldız Halaf Yıldız Şanlıurfa Konuklu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title