Haberler

Tek Bir Hatam Hayatımı Kararttı"

FERİDE PELİN İNAL - "Bir hata yapıyorsunuz bedelini çok ağır ödüyorsunuz, dünyanız kararıyor. Ben hata yaptım. Tek isteğim sağlığıma kavuşmak." Bu sözler, henüz 15 yaşındayken saplandığı uyuşturucu batağından kurtulmanın mücadelesini veren bir gence ait.

Parçalanmış bir ailenin ferdi olan, küçük yaşta babasını da kaybedince babaannesi ile yaşama tutunmaya çalışan 29 yaşındaki Gökhan Kaya, yaşamın getirdiği sıkıntılarına çare olabileceği düşüncesiyle henüz 15 yaşındayken uyuşturucunun kirli yüzüyle tanıştı.

Uzun yıllar kullandığı uyuşturucu nedeniyle saplandığı bataklıktaki mücadelesi bir sokak ortasında son bulmak üzereyken zabıta ekipleri tarafından elinden tutulan genç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaşam Merkezinde süren tedavisi sayesinde yeni umutlara yelken açtı.

Bulunduğunda çok zayıf ve yürüyemez halde olan, kilitlenen el ve ayaklarını kullanamaz durumda, tekerlekli sandalye ile merkeze getirilen Kaya, şimdilik koltuk değnekleriyle tutunduğu yeni yaşamında hızla sağlığına kavuşuyor.

Yaşadıklarını AA muhabiri ile paylaşan Kaya, henüz küçük yaşlarda anne babasının ayrılığı ile sarsıldığını, yanında kaldığı babasını da kaybedince babaannesi ile yaşamaya başladığını anlattı.

Kaya, 15 yaşında uyuşturucu madde kullanmaya başladığını belirterek, bu kötü alışkanlık nedeniyle zaman zaman sokaklarda kaldığını, zabıta ekiplerinin 10 ay önce kendisini sokakta ortasında bulduğunu ve yaşam merkezine getirdiğini kaydetti.

Kaya, "Buraya ilk geldiğimde bir avuçtum. 60 yaşında bir adam gibi görünüyormuşum. Elim ayağım kilitlenmişti. Çok yoğun bir tedavi görüyorum. Tekerlekli sandalyeyi bıraktım. Şimdi koltuk değnekleriyle yürüyebiliyorum." diye konuştu.

İyileştikten sonra kendisini cennette gibi hissettiğini dile getiren Kaya, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu vurguladı.

"Kebapçılık yapmak istiyorum"

Gökhan Kaya, Yaşam Merkezindeki tedavisinin yoğun bir şekilde sürdüğünü aktararak, geleceğe dair umutları ve hayalleri bulunduğunu ifade etti.

Kaya, şunları kaydetti:

"Günlük ilaçlarımı kullanıyorum. Fizik tedavi görüyorum. Burada müzik atölyesine gidiyorum. Çok güzel türkü söylerim. Bir sürü sosyal faaliyet var. Aslında ben kebapçıyım. Allah nasip ederse kebapçılık yapmak istiyorum. Gençler ateşle barut gibi her an patlayacak gibi olabiliyorlar. Benim onlara söyleyebileceğim tek şey sağlıklı olsunlar. Hayatta hep iyilik, güzellik olsun. İnsanlara saygılı olsunlar. Bir hata yapıyorsunuz bedelini çok ağır ödüyorsunuz, dünyanız kararıyor. Ben hata yaptım. Tek isteğim sağlığıma kavuşmak."

İlk doğum gününü 29 yıl sonra kutladı

Kendisini bildi bileli hiç doğum gününü kutlamadığını anlatan Kaya, Yaşam Merkezinde sürpriz kutlama yapıldığını belirtti.

Kaya, doğum gününü kutladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Ben oturuyordum çağırdılar. Doğum günüm olduğunu söylediler. Ben şoka girdim. Doğum günü nedir hiç bilmem. İlk defa kutladım. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere bana emek veren herkese teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title