Haberler

Tek Ayağıyla Çizdiği Resimler Görenleri Şaşırtıyor

MUHAMMED BOZTEPE - Konya'da yaşayan doğuştan engelli 43 yaşındaki Abdullah Donat, kullanabildiği tek ayağıyla kara kalem tekniği ve yağlı boya ile yaptığı resimler, görenlerin beğenisini kazanıyor.

ABDULLAH DOĞAN - MUHAMMED BOZTEPE - Konya'da yaşayan doğuştan engelli 43 yaşındaki Abdullah Donat, kullanabildiği tek ayağıyla kara kalem tekniği ve yağlı boya ile yaptığı resimler, görenlerin beğenisini kazanıyor.

Konya'nın Meram ilçesi Dere Mahallesi'nde yaşayan 43 yaşındaki Abdullah Donat, doğumunda omuriliğinin zarar görmesi sonucu el ve ayaklarını kullanamaz hale geldi.

Abbas ve Nezahat Donat çiftinin üç çocuğundan biri olan Abdullah Donat, tedavisi olmayan hastalığına aldırış etmeden kendisini resme ve kitap okumaya verdi.

Yaptığı resimler büyük beğeni topluyor

Emekli baba ve ev hanımı annesinin ilgisiyle büyüyen Abdullah, küçük yaştan itibaren merak saldığı resimde kendisini geliştirdi.

Kullanabildiği tek uzvu olan sol ayağıyla yaptığı resimler, sulu boya ve yağlı boya eserleriyle çevredekileri büyüleyen Donat'a mahalledekiler, "Ressam Abdullah" ismini taktı.

Bedensel engeli nedeniyle konuşmakta zorlanan, çevredekilerin yardımıyla ayakta durabilen Donat, akülü arabasıyla mahallede gezintiye çıkabiliyor, halk otobüsüyle kent merkezine gidebiliyor.

Tek ayağıyla portre çiziyor

Abdullah Donat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı zorluklara rağmen yaşamdan ümidini kesmediğini, bitmek bilmeyen azmiyle de çevresindekilere örnek olmaya çalıştığını söyledi.

Yüzde 92 engelli raporu olduğunu belirten Donat, ilgiyle takip ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afişine bakarak kara kalem tekniği ile portresini çizdiğini ifade etti.

Donat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portesini bir kaç saat içinde tamamladığını dile getirerek, "Bunu bizzat kendisine hediye etmek istiyorum. Kendisini görmeyi çok isterim. Konya'ya geldiği mitinglere olabildiğince gittim. Son geldiği açılış törenine de katıldım. Engelliler için ayrılan bölüm biraz uzak olduğu için kendisini göremedim. İnşallah Cumhurbaşkanımızı görmek nasip olur." diye konuştu.

Yaptığı resimlerin ve çalışmaların sayısını hatırlamadığını anlatan Donat, eserlerini ise arkadaşlarına ve çocuklara verdiğini anlattı.

Okula annesinin sırtında gitmiş

Anne Nezahat Donat ise oğlunun doğumundan bugüne kadar her ihtiyacı ile kendisinin ilgilendiğini söyledi.

Oğlunun, okula giden yeğenlerinin istediği resimleri yaptığını anlatan anne Donat, şunları kaydetti:

"Yemesi içmesi benim yardımımla oluyor. Üstünü başını giydiririm. Sıvı gıdaları pipetle alıyor. Suyu ve çayı bu şekilde tüketebiliyor. Zihni çok iyi durumda. Okudu, sırtımda okula götürdüm. Önceden çok daha fazla resim yapıyordu şimdilerde ayağında bir ağrı var. Biraz zorlansa da yine yapıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Meram Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title