Haberler

Tehlike Çanları İstanbul İçin Çalıyor! Son 10 Yılda Hava Fena Bozdu

Güncelleme:

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uydu haritaları, son 10 yılda İstanbul'daki kontrolsüz büyüme ile havadaki solunumu kirleten azot dioksit oranının yüzde 50 oranında arttığını tespit etti.

Kirlilik artışı, Ankara'da yüzde 30, İzmir'de ise yüzde 10'da kaldı. ABD ve Batı Avrupa'da ise kirlilik oranlarının uygulamaya sokulan yeni yönetmelikler sayesinde 10 yıl öncesine göre yüzde 20 ile 50 arasında azaldığı görüldü. Hava kalitesi göstergelerinin yeni ve yüksek çözünürlüklü küresel uydu haritaları kullanarak tespit eden NASA bilim insanları, 2005 ve 2014 yıllarındaki dünyanın çeşitli bölgelerindeki 195 farklı şehir üzerindeki hava kirliliği trendlerini takip ederek karşılaştırdı.

EKSİĞİMİZ EMİSYON YÖNETMELİĞİ

NASA Goddard Space Flight Center tarafından hazırlanan raporun yazarlarından Trent Schindler, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, özellikle İstanbul'da tespit edilen azot dioksit seviyelerinin son 10 yılda artışını yetkililerin endüstriyel gelişme ve nüfus artışına rağmen yasal olarak gerekli olan emisyon kontrolleri yönetmeliklerini devreye sokamamalarına bağladı.

EGZOZ SOLUYORUZ

NASA uydularının tespit ettiği atmosforik gazlardan biri olan sarı-kahverengi renkli azot dioksit, otomobil egzozları, enerji santralleri ve endüstriyel faaliyetlerin bir ortak emisyonu sonucu ozon tabakasının altına yerleşerek şehirlerde büyük bir solunum kirletici hale dönüşebiliyor.

ABD, AVRUPA, ÇİN

ABD, Avrupa ve Çin'in atmosfere en büyük azot dioksit yayıcılar arasında gösterildiği raporda kirlilik oranlarında 2005-2014 arası ABD'de yüzde 20-50, Batı Avrupa'da yüzde 50'ye kadar düşüş görülüyor. Çin'de ise bazı şehirlerde yüzde 50 artış, bazılarında yüzde 40 azalma görülüyor.

SURİYE'DE SEVİYE DÜŞTÜ

Suriye'de azot dioksit seviyesindeki düşüşün ekonomik aktivitenin savaşla kesintiye uğramasıyla gerçekleştiği kaydediliyor.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (68)

Kürdi:

Batıya göç edecek Kürtlere sesleniyorum İstanbulda zaten 4-5 milyon var artık hedef İzmir ve Bursa bu iki ile göç edelim

15
20
yanıtYanıtla
Mert:

Acımasızca İstanbul''u betonlaştırıyorlar. Gelecek nesillerin yeşil alanından çalıyorlar. Öbür tarafta yatacak yerleri yok.

35
0
yanıtYanıtla
hüsrev:

çok çocuk dünyaya ihanettir. mesele çok çocuk yapmak değil çocuklarımıza yaşanacak bir dünya bırakabilmek. hangi devlet hangi millet çok çocuk yapıyor bir bakın. nerde anarşistler cahiller kültür bilgi seviyesi düşük ülkeler varsa onların nüfusu artıyor. ya insanlığa zerre kadar faydası olmayanın kendi çocuğuna ne faydası olacak

27
6
yanıtYanıtla
survivor:

Sen şapşalsın Kürtler her yerde 10 propagandası yaparken her yeri onlar sararken sen neyin kafasındasın

yanıt6
yanıt15
çin düşmanı:

komik efendi sokakta maske ile gezmek istiyorsan buyur çine git seni zorla tutan yok

yanıt6
yanıt1
Vatansever:

Çok çocuk dünya için bence de iyi değil. Ancak ülkemizde Kürtler bu kadar çok çocuk yaparken Türklerin yapmaması ileride bizim için kötü sonuçlar doğuracak.

yanıt11
yanıt4
.....Adınızı Yazın:

ÜÇÜNÜ HAVAALANI SİLİVRİYE YAPILMALIYDI. . . KUZEY ORMANLARINI BİTİRECEĞİZ. . . İSTANBUL CİĞERSİZ KALACAK. . . . AMA BEN GİDİYORUM . . . NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN . . . ÜLKE OLARAK . . . BURASI YAŞANMAZ OLMUŞ. . . . HERŞEY ÇOK PAHALI . . . HERŞEY AVRUPADAKİNİN İKİ KATI HATTA ÜÇ KATI . . . . MAAŞLAR DÖRTTE BİRİ . . . BANA AVRUPADAN DAHA UCUZ OLAN BİR ŞEY SÖYLEYİN . . . . İNSAN HAYATI HARİÇ. . . . BATIRDINIZ BU ÜLKEYİ 60 YILDA . . . .

31
1
yanıtYanıtla
Kamanli:

Git senin gibi bir mikrop azalir

yanıt6
yanıt17
bxl:

haklisin kardes ama avrupa cok pahali ben belcikanin bruxelles kentinde yasiyorum, demek istedigim bizler artik surunuyoruz ve bilerek yapiyorlar!!!! her seyi batiriyorlar , issizlik parasi bile kalkti, gercekten burasi cok pahali,

yanıt6
yanıt0
Şşşş bak bi:

Akepeli koyunların işine gelir bizim görmemiz nasıl olsa adamlar hipnoza girmiş gibi ne dense yapıyor fikirsiz yaratıklar.büyülenmiş gibiler

yanıt0
yanıt0
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title