Haberler

Tegv'de 'Eğlen, Öğren, Hijyen' Etkinliği

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Unilever işbirliğinde sürdürülen 'Eğlen, Öğren, Hijyen' etkinliği, Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğu, yaşamsal önemi bulunan hijyen konusunda eğitmeyi ve küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor.

Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Unilever işbirliğinde sürdürülen 'Eğlen, Öğren, Hijyen' etkinliği, Türkiye'nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğu, yaşamsal önemi bulunan hijyen konusunda eğitmeyi ve küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor.

TEGV Mersin Öğrenim Birimi tarafından Salim Güven, Ertuğrul Gazi, Necdet Ülger, Zeki Sabah ve Mürüvvet Faik Uğuz İlkokullarında gerçekleştirilen 'Eğlen, Öğren Hijyen' etkinliğiyle 388 çocuk öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıdılar. Sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, okul ve evlerindeki hijyen bölgelerinin nereler olduğunu ve mikroplardan korunma yollarını öğrendiler. Unilever sponsorluğunda 2011 yılından bu yana TEGV'in Türkiye çapındaki 81 etkinlik noktasında hayata geçirilen 'Eğlen, Öğren, Hijyen' etkinliği, erken yaşta kazanılan alışkanlıkların öneminden yola çıkarak, çocuklara hijyen kavramını tanıtmayı amaçlayan ve çocukların yaparak öğrenecekleri 'interaktif bir eğitim programı' olarak geliştirildi. Hedef kitlesi ilkokul 2.-8. sınıf çocukları olan 2 saatlik 'Eğlen, Öğren, Hijyen' etkinliği sayesinde sadece çocuklar değil, onlar aracılığıyla aileleri ve yakın çevreleri de hijyen ve öz bakım konusunda farkındalık kazanıyor, doğru temizlik alışkanlıkları kazanma yolunda önemli adımlar atıyorlar.

Çalışmayla ilgili açıklama yapan TEGV Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, "Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV ve Unilever markası Domestos işbirliğinde sürdürülen 'Eğlen, Öğren, Hijyen' etkinliği Türkiye'nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğu, yaşamsal önemi bulunan hijyen konusunda eğitmeyi ve küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. Bizde TEGV Mersin Öğrenim Birimi olarak 5 okulumuzda çalışma yaptık. Etkinliğe katılan çocuklar öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıdılar. Sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, okul ve evlerindeki hijyen bölgelerinin nereler olduğunu ve mikroplardan korunma yollarını öğrendiler" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Gazi Unilever Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title