Haberler

    Teflon Tava" Sepp Blatter Kimdir?

    "Ellerini kana bulamadan diktatör kalmayı başaran lider". İngiliz The Guardian gazetesi FİFA Başkanı Sepp Blatter'i bu sözlerle tarif ediyor.

    1998 yılından bu yana FİFA'nın başında bulunan 79 yaşındaki İsviçreli başkan kariyerinde bir çok yolsuzluk iddiasıyla karşı karşıya kaldı. Ancak her defasında liderler yarışında tutunmayı başardı.

    Blatter'in koltuğu bir kaç ay önce Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in FIFA Başkanlığına aday olmasıyla sarsılmıştı. Blatter'ın yeniden seçilme şansı tehlikeye girmişti.

    Futbolun usta siyasetçisi bu tehlikenin de üstesinden gelmeyi başardı. Blatter'ın medyadaki bir diğer adıysa "Teflon tava". Zira usta lider isminin geçtiği kirli işlerden her defasında bir şekilde sıyrılmayı başarıyor. 17 yıllık FİFA kariyeri yolsuzluk iddialarıyla çalkalandı ancak tek bir kanıt bulunamadı.

    Blatter'in FİFA'daki kariyerinin bu denli uzun soluklu olmasının ana nedeniyse Futbol'un onunla farklı bir boyut kazanması. Futbol sporu onunla adeta milyar Dolarlar kazan

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 29 Mayıs 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    The Guardian Sepp Blatter Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title