Haberler

Tefecilerin Tuzağına Düşen İş Adamlarının İbretlik Sonu

İzmir ve Marmaris’te yaşayan iki milyoner iş adamı, iddiaya göre tefecilerin tuzağına düşünce 5 kuruşa muhtaç kaldı.

İzmir ve Marmaris'te yaşayan iki milyoner iş adamı, iddiaya göre tefecilerin tuzağına düşünce 5 kuruşa muhtaç kaldı. Birbirlerini tanımayan ancak, aynı kaderi paylaşan eski milyonerler, kaptırdıkları paralarını lüks araçları ve gayrimenkulleri geri alabilmek için hukuk mücadelesi başlattı.

Turizm cenneti Marmaris'in bir dönem sayılı zengin iş adamlarından olan kuyumcu Kadir Akbaş, ekonomik krize düşünce iddiaya göre kendisine el uzatan tefecilere yakasını kaptırdı. Yaklaşık 7 milyon lirasını tefecilere kaptıran iş adamı, bir dönem lüks otomobillere binerken şimdi kiralık motosiklete biniyor. Bir zamanlar sahip olduğu kuyumcu dükkanı, döviz bürosu, ekmek fırını, evleri, arsaları ve otomobilleri kaptıran iş adamı Kadir Akbaş, şimdi Denizli ve Marmaris'te bulunan M.P., H.Ç., M.Ç., A.K., E.C., M.Ü. ile A.M.'ye karşı, 'Tefecilik, ölümle tehdit, nitelikli yağma, hakaret, hürriyetten yoksun bırakma, birden fazla kişiyle dolandırıcılık' davası açtı.

ARKADAŞI YÜZÜNDEN TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜ

2013 yılında bir arkadaşı tarafından iki milyon lira dolandırılınca bankaya olan borçlarını ödeyemez hale geldiğini ileri süren Kadir Akbaş, "Denizli'de M.Ü. isimli kişiden faizle aldığım parayı ödeyemeyince bu kez Marmaris'te bulunan H.Ç. ile M.Ç. isimli kişilerden faizle para aldım. Bu kişilere borcumu ödeyemeyince 3 milyon değerinde üç arsamı tehditle elimden aldılar. Tefeciler sahip olduğum tüm servetimi elimden aldı. Yaklaşık 7 milyon liralık gayrimenkulü tefecilere kaptırdım" dedi.

Açtıkları dava nedeniyle müvekkili Kadir Akbaş ve ailesinin ölümle tehdit edildiğini iddia eden Avukat Salih Alat, borcunu fazlasıyla ödeyen müvekkilinin, tüm mal varlığını tehditle elinden alanlara karşı hukuk mücadelesi başlattıklarını söyledi.

DÖRT MİLYONLUK SERVETİNİ TEFECİLERE KAPTIRDI

İzmir'in tatil beldesi Seferihisar'da beyaz eşya, mobilya mağazaları ile 3 lüks daireyi tefecilere kaptırdığı ileri sürülen Burçin Özfırat'ın kaderi de Marmarisli iş adamı Kadir Akbaş ile aynı. Bankalara olan borcunu ödeyebilmek için arayışa giren Özfırat'ı tefeciler yakın markaja aldı. İddiaya göre, borçlarını ödemek için Kuşadası'da bulunan B.Y. isimli tefeciden borç aldıktan sonra hayatının karardığını belirten Burçin Özfırat, "B.Y isimli tefeci bir verip beş istedi. Kabul etmeyince beni ölümle tehdit etti. Benim tüm mal varlığımı elimden aldı. Ayrıca müşterilere ait 600 bin liralık senetleri tahsilata koydu. Bu kişiler arkalarında cemaatin olduğunu söyleyip tehdit ediyor. Ekonomik kriz yüzünden ailem dağıldı. Yiyecek kuru ekmeğe muhtaç kaldım. Adalete güveniyorum" dedi.

SAVCI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Müvekkiline ait dört milyon değerindeki gayrimenkule tefecilerin el koyduğunu iddia eden Burçin Özfırat'ın avukatı Mürsel Ünlü ise, "Müvekkilimin anlatımları doğrultusunda B.Y., L.Y., İ.B. isimli kişiler ile C.D., A.Y.'ye karşı, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kendini ve aile efradını ölümle tehdit, tefecilik, bazı şüpheliler açısından nitelikli dolandırıcılık, hakaret, sövme' suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcı konuyla ilgili soruşturma başlattı" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Denizli İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title