Haberler

Tefeci Operasyonu Kamerada İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Geçtiğimiz Cuma Günü...

Yapılan açıklamada şebekenin 2 yılda 50 milyon TL işlem yaptığı ve 7 milyon TL haksız para kazandığı belirtildi.Haber.

Yapılan açıklamada şebekenin 2 yılda 50 milyon TL işlem yaptığı ve 7 milyon TL haksız para kazandığı belirtildi.

Haber: Habip ATAM ? İSTANBUL DHA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 ay önce su oyunları merkezi sahibi Ali T.?nın tefecilik yaptığına yönelik ihbar aldı. Aylardır yürütülen çalışmalar neticesinde polis geçtiğimiz cuma günü operasyon stardı verdi. Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Zeytinburnu, Eyüp, Bakırköy, Üsküdar ve Kartal İlçeleri ve Antalya'da 28 ev ve 6 işyerine baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 8'i ifadelerine başvurulduktan sonra emniyetten serbest bırakıldı. 25 kişi ise bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

TAPU, ÇEK, SENET HER ŞEY VAR

Emniyet tarafından konuyla ilgili bugün yapılan açıklamada, şebekeye ait adreslerde yapılan adreslerde, 44 bin TL ile İstanbul'un çeşitli ilçelerinde bulunan arsalara ait tapu senetleri, 35 çek, 43 senet, 2 tabanca, borçluların listelerinin bulunduğu defter ve not kağıtları ele geçirildiği belirtildi.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER SERGİLENDİ

Polisin yaptığı operasyonda ele geçirilen malzemeler de emniyette sergilendi. Ele geçirilen malzemeler arasındaki ajandalar dikkat çekerken, ajandalarda, borcu bulunan bazı işadamları ile, işadamlarının ödeme tablolarının bulunduğu da görüldü.

ÇEK KIRIP KOMİSYON ALIYORLAR

Yakalanan şebekenin daha çok çek kırdığı ve senetle ve tapu karşılığı teminat alarak faizli borç verdiği iddia edildi. Şebekenin çekleri yüzde 5 ila yüzde 10 karla kırdığı belirtildi. Bu yolla şebekenin büyük kar elde ettiği öğrenildi.

2 YILDA 7 MİLYON TL KAR ELDE ETTİLER

Şebekenin 2 yılda çek ve senetle yaklaşık 50 milyon TL ciro yaptığı öğrenilirken, şebekenin bu işlemlerden de yaklaşık 7 milyon TL haksız kazanç elde edildiği belirtildi.

BANKACILAR DA VAR

Şebekenin, çek kırma ve borç verme işlerinde, bazı banka memurları ile de çalıştıkları ve 7 banka memurunun gözaltına alındığı belirtildi. Şebekenin banka memurlarından bazı iş adamlarına ait bilgi aldığı dile getirilirken, bazı banka memurlarının müşterileri direk tefecilere gönderdiği belirtildi.

MAL VARLIKLARINA TEDBİR KONULDU

Yapılan operasyonla, ele geçirilen malzemeler ve şebeke lideri olduğu belintilen Ali T.?nin mal varlığına ihtiyati tedbir konuldu. Ali T.'nin mal varlığının tefecilikle kazanıldığı tespit edilirse, şebeke liderinin tüm mal varlığına el konulabileceği öğrenildi.

OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI

Polisin yaptığı operasyondaki aramalar an be an polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, bir para kasasında yapılan arama, senet, tapu ve evrakların bulunması ile başka bir kasada tabanca bulunması görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Büyükçekmece Esenyurt İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title