Haberler

Tedes Kazaları Azalttı

Ordu’da 6 ay önce uygulamaya konulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile birlikte trafik kazalarının önüne geçildi.

Ordu'da 6 ay önce uygulamaya konulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile birlikte trafik kazalarının önüne geçildi. Daha önce ayda 3 ölümlü trafik kazasının meydana geldiği şehirde TEDES'in faaliyete geçmesinin ardından hiç ölümlü ve yaralamalı trafik kazası olmadı.

Teknik alt yapısı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün sorumluluğunda 18 Kasım 2015'te faaliyete geçen, hız ve kırmızı ışık ihlaline göz açtırmayan TEDES ile birlikte trafik kazalarında yüzde 80 az alma meydana geldiği açıklandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES'in uygulanmaya konulmasından bu yana 6 ay geçtiğini ve bu süre içerisinde hiç ölümlü trafik kazası yaşanmadığını belirtti. Yılmaz, "Çok şükür ki daha önce ayda 3 tane ölümlü trafik kazasının olduğu 120 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu bölümünün Ordu geçişinde, 6 aylık süre içerisinde bir tane dahi ölümlü trafik kazası olmamıştır. Hatta doğru dürüst maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar dahi olmadı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, trafik kazalarının yüzde 80'i aşırı hızdan meydana geliyor. Bu çerçevede Ordu'da hız kontrol altına alınmıştır" dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK"

Uygulanmaya başlandığı dönemde eleştirilere sebep olsa bile TEDES'in yararlı bir uygulama olduğunu her fırsatta dillendirdiklerini ifade eden Enver Yılmaz, diğer büyükşehirlerin TEDES'i örnek aldıklarını ve Ordu'ya gelerek sistemi incelediklerini kaydetti. Yılmaz, "Daha önce eleştirilen, speküle edilen, olur mu, olmaz mı, Türk toplumu hazır mı gibi eleştirilere tutulan TEDES, artık Ordu'daki uygulamasıyla model oldu. Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğümüz'ün katkılarıyla birlikte yapmış olduğumuz bu sistemle sadece şehir geçişi trafiğinde yüzde 35'lere yaklaşan bir fiziki rahatlık oluştu. Maddi hasarlı, yaramalı, ölümlü kazaların olmayışı da bizler açısından mutluluk vericidir. Yaptırdığımız anketlerde de bayan sürücülerimizde yüzde 100'e yakın memnuniyet, harici sürücülerimizde de yüzde 80'e yakın bir memnuniyet oluştu. Bu çerçevede de ben hemşehrilerimizin TEDES konusundaki hassasiyetine teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enver Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title